![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2003
![]() |
![]()
LiteOn LTR-40125S (OEM BIOS ZSOJ) na LTR-48125W trochę inaczej
Od pewnego czasu nosiłem się z zamiarem podkręcenia swego LTR-40125S na LTR-48125W. Chciałem zrobić to sposobem opisanym w cdrinfo. Ostatecznie jednak spróbowałem inaczej (prościej?) Zamiast tworzyć dyskietki startowe ... ![]() ... Czego potrzebujemy? 1. Flash Utility v1.2.1 (download/utils-LiteOn 2. BIOS VS02 (jak w zaleceniach cdrinfo) 3. BIOS VS0D (jak dotąd najnowszy dla napędu LTR-48125W) Jak? 1. Uruchamiamy Flash Utility 2. Robimy kopie BIOS***8217;u nagrywarki (strzeżonego Pan Bóg strzeże ***8211; powiedziała zakonnica .... nakładając kondona na świecę ![]() 3. Wgrywamy BIOS VS02 4. Przeładowujemy komputer i ... mamy już LTR-48125W ![]() 5. Wgrywamy BIOS VS0D ... (uruchamiamy tylko plik .exe w Windows***8217;ie) ... i wszystko to w Windows***8217;ie ... szybko, sprawnie ... sprawdziłem ... działa ... :cool: Ostatnio zmieniany przez dura.lex : 17.08.2003 o godz. 21:08 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
z tego co widze to twoj "postep" ograniczyl sie do odkrycia mozliwosci flashowania biosem przerobionej nagrywarki - lol
![]()
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.08.2003
![]() |
tak to może wyglądać
Tak to może wyglądać ... jeśli się nie przeczytało sposobu aktualizacji biosu ...
W poprzednim sposobie zdecydowanie nie zalecano aktualizacji programem innym niż dosowy mtkflash ... Ameryki nie odkryłem ... po prostu spróbowałem zrobić to inaczej - w Windows'ie (oczywiście wcześniej asekurując się kopią biosu ![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
dura.lex
poszedłem w twoje slady przeobiłem tym sposobem LTR40125S(oem biosZS0N) i działa. Niecza soe w dosie bawić! |
![]() |
![]() |
|
|