![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
System nie wie co robić z czystymi płytkami
W każdym razie na to wygląda. Wkładam płytkę CDR do nagrywarki i jak klikam na napęd w eksploratorze to dostaje komunikat:
okno ma tytuł katalogu który aktualnie był podświetlany F:\ is not accessible Incorrect function Natomiast w drugim kompie ta nagrywarka juz działa ok. Co więcej - nero cdinfo wyświetla, że w napędzie jest czyta płyta, ale już sam nero burning ROM jej nie widzi. Nigdy nie instalowałem Roxio Easy CD Creatora (wiem, że on może coś takiego powodować). Nie zmieniałem nic w konfiguracji sprzętu. Nie przeinstalowywałem windowsów. Po prostu pewnego razu nagrywarka przestała rozpoznawać CDRy. Odinstalowałem nero, spróbowałem tez kilka metod z netu - dla podobnych problemów. Nic nie pomaga. Dokłądnie tego samego problemu nie znalazłem w necie. Sprawdzałem nagrywarkę na róznych kanałach IDE. Nagrywarka jest sprawna - to wina softu, bo w sprzęcie nic nie zmieniałem. Windowsa nie zamierzam reinstalować. Problem tez polega na tym, że nie jestem w stanie powiedzieć, który program mógł to spowodować, bo sporo tego instalowałem. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstaluj aspi jesli jeszcze nie masz
wylacz nagrywanie wbudowane w winde |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Juz wiem co było powodem. Pomógł mi w znalezieniu tego programik do nagrywania "Feurio". Okazało się, że sterownik do urządzeń IDE był walnięty.
Dokłądnie - nvidia wypuściła sterownik do kanału IDE, który ma przyśpieszać jego działanie - jest to specjalny sterownik do płyt na chipsecie nforce2. Niestety ten sterownik źle działa i musiałem go zamienić na standardowy. Aha - jak klikam na napęd z włożona czysta płytą, to dalej mi wyświetla "incorrect function" - zaczynam mysleć, że to chyba normalne... |
![]() |
![]() |
|
|