Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.04.2002, 20:55   #16
Virgo
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2002
Virgo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WIELKIE SORY
Virgo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.04.2002, 21:30   #17
przemas
wafel

Data rejestracji: 05.12.2000
przemas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
virgo, daj chłopakom szanse... nie skreślaj ich tak od razu... coż oni wiedzą poza tym: jak, czym, na czym i co nagrywać...
przemas jest offline  
Stary 18.04.2002, 22:17   #18
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Virgo (18-04-2002 20:55):
Zbyt wcześnie i naiwnie zaufałam co niektórym z tego tematu na forum, jasno widać że w głowie mają tylko jedno...... i tylko udawają wielkich MACZO, w poprzednim poscie uprzejmie prosiłam o pomoc a uzyskałam........(głupie smarkate docinki) co widać
ja tu chyba czegos nie rozumie - ta jedna odpowiedzia zepsulas caly swoj wizerunek przynajmniej w moich oczach
to forum ma swoje wlasne zycie i osobowaosc na ktora skladaja sie osobowsci wszystkich
chyba tego jeszcze nie zrozumialas i za szybko ocenilas po swojemu - wybacz ale mozesz mi wypisac ktore sa to te smarkate docinki bo ja jakos nie ich widze
a tak w ogole to kto tu udaje jakiegos maczo - ja a moze pedros czy cana albo bgn
wyluzuj troche jakby na tym forum kazdy podawal tylko suche fakty to ja bym tu nie zagladal - trzeba troche humoru zapodac to nie cmentarz

a poza tym czy nie uzyskalas wyczerpujacych odpowiedzi na pierwszy post - czy cos takiego nagle sie odmienilo ze teraz juz odpowiadamy tak jak chcesz
a moze zastanow sie czy nie zadasz od nas za duzo informacji na raz - poza tym wystarczy sprawdzic w helpie do nero co to sa poszczegolne opcje nagrywania - chyba ze nie odpowiada ci ani angielski help ani polski opis na stronie cdrinfo

Cytat:
Widać że za dużo napisałam o sobie, to że pracuję i studiuje to nie znaczy że jestem starą babą z której można się nabijać, daleko mi do niej
nikt tu sie z Ciebie nie nabija jak juz na upartego z kogos to ze mnie ale nie nabija tylko zartuje a umiec smiac sie z siebie to przydatna w zyciu umiejetnosc - ktorej niestety ty jeszcze nie opanowalas

nie wiem jak innych ale mnie Twoja wypowiedz obrazila
no chyba ze calkiem zle to odebralem i nie bylo to do mnie a nawet jesli nie do mnie to i tak mnie to tez dotyczy jestes tu na forum od niedawna ale to nie usprawiedliwia sposobu w jaki najechalas na nas

a tu masz odpowiedzi na swoje pytania

"CD-Extra
Patrz CD Plus. CD-I (Compact Disc Interactive)
Płyta kompaktowa zawierająca na przykład film interaktywny, a więc taki, w którym możliwa jest zmiana przebiegu wydarzeń.
CD Plus
Płyta CD zawierająca muzykę oraz dane komputerowe, nazywana czasami CD Extra. W odróżnieniu od Mixed Mode CD, CD Plus ma dane muzyczne zapisane w pierwszej sesji, a dane komputerowe w drugiej."
(czyli w mixed audio ma na koncu)
a tu link do opisu na cdrinfo http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/mixed.php3

Video CD (VCD) Super Video CD (SVCD)
Płyta kompaktowa zawierająca film w formacie MPEG.

http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/video.php3
http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/svideo.php3

ASPI
Sterowniki ASPI są domyślnie instalowane z systemem Windows98. Użytkownicy Windows 2000 oraz Windows XP zmuszeni są do instalacji zewnętrznych sterowników.

Sterowniki ASPI (z ang. Advanced SCSI Programmer's Interface) służą do komunikacji nagrywarek z oprogramowaniem wykorzystującym je do nagrywania płyt. Najbardziej popularnymi i najczęściej stosowanymi sterownikami są sterowniki ASPI stworzone przez firmę Adaptec. Niestety firma ta stworzyła je na potrzeby swoich sterowników SCSI i istnieją problemy z instalacją najnowszej wersji tych sterowników w systemach, które nie posiadają sterownika SCSI tejże firmy. Oczywiście jak zawsze znalazło się rozwiązanie, które bez większych problemów umożliwi instalację tych driverów ASPI w systemach nie posiadających sterowników SCSI firmy Adaptec.

http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php3?id=2013011835

jesli wszystko dziala ci ok to nie musisz instalowac ale nie zaszkodzi

Plugin WMA
plugin do nero umozliwiajacy nagrywanie plyt audio bezposrednio z plikow WMA (windows media audio - microsoftowy odpowiednik mp3) orz zrzucanie piosenek z plyt audio do tego formatu

zainstalowac go raczej nie musisz tym bardziej ze jest chyba platny juz nie pamietam

mam nadzieje ze to rozwialo twoje wszelkie watpliwosci
ale na przyszlosc ... a zreszta nie chce mi sie pisac

a o kawie zapomnij juz wystygla

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 18.04.2002, 23:31   #19
Virgo
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.04.2002
Virgo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bardzo wszystkich przepraszam wielkie sory, wiem to są moje problemy i sprawy ale od rana mam kiepski dzień (okropny) pech (w mieście okradziono mnie) i nic mi nie wychodzi, Majonez wielkie sory wiem że ty mi najwięcej pomagasz nie gniewaj się.
Na dodatek jeszcze zauważyłam zmiany w Bot sektorze mojego HDD i mam pytanie?

Czy Nero robi ceche (czyli czy zaznacza się tak jak anty viry, i tak jak same VIRY) w BOOT sektorze HDD dysku

Nie gniewajcie się, Virgo
Virgo jest offline  
Stary 19.04.2002, 00:45   #20
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
z tego co wiem to nie robi zadnych wpisow jesli masz antivira to powinien in robic kopie boot sectora i powinno po skanowaniu wyjsc na jaw czy cosik nie tak

jesli nie boisz sie to uzyj polecenia fdisk /mbr
lub w przypadku xp lub 2000 postawionego na ntfsie po odpaleniu konsoli odzyskiwania z plyty wpisac fixmbr dysk:

robisz to na wlasne ryzyko - istnieje mozliwosc ze nie bedziesz mogla odpalic tego dysku i pozostanie tylko format wszystkiego - ew partition magic ale nie wiem czy cos pomoze - ma on wbudowany scandisk czy cosik takiego

ps nie wiem czy ja ci najwiecej pomoglem - nie sadze kazdy z nas powiedzial cos innego a wszystko to przez pedrosa
ps2 moze sie juz tak nie gniewam - przykro mi z powodu tego pecha co Cie dosiegnal - ale jeszcze kawa zimna - ale nie martw sie jutro pewnie zaparze swieza

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: