![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
DirectCD i problemy z jego instalacja
Witam,
Zlozylem sobie ostanio nowy sprzet i podczas instalacji DirectCD wystapil taki oto problem: odpalam instalke i po chwili wyskakuje okienko z informacja ze nie znalazl zadnej obslugiwanej nagrywarki. Zamiast tego musze teraz uzywac InCD ktore troche mnie drazni i generalnie tesknie za Directem. Mial ktos podobny problem? Moj system to: Athlon 1800 XP+, plyt GigaByte G7-VRXP, LG GCE 8480b, W2k Pro SP3 PL. Wersji DirectCD niestety nie pamietam ale byla brana chyba z calego pakietu gdzie jest ich glowny program (zapomnialem nazwy) w wersji 3.8. Pozdrawiam Konlin |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: DirectCD i problemy z jego instalacja
Hehe, wlasnie mi wyskoczyl watek z info o nowej wesji WinOnCD wiec chyba problem lezy wlasnie w wersji.Sprobuje pociagnac cos nowego i moze mi zaskoczy.
Pzdr Konlin |
![]() |
![]() |
#3 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: Re: DirectCD i problemy z jego instalacja
Cytat:
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...niestety, Roxio rzadko uaktualnia Directa, napewno wersja 5.1 powinna widzieć twoją nagrywarkę, jest w pakiecie Winona 5.02 i rzecz jasna "szóstka"
#5 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Dokładnie nie pamietam gdzie to jest w win 2k ala z całą pewnośćią
musisz w kontrolerach dysku twardego ustwaić pierwszy kontroler oraz drugi kontroler na "Fifo"(chyba tak?) ,nie na "DMa jeśli możliwe" ja kiedyś tak miałem na jednym komputerku i pomogło. |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2002
![]() |
Re: Re: Re: DirectCD i problemy z jego instalacja
[QUOTE pociagnalem 5. I to samo - po starcie instalki pisze ze nie znalazl ani jednego obslugiwanego napedu.[/B][/QUOTE]
Miałem inną nagrywarę ale ten sam problem. Pomogło updatowanie biosa nagrywary, najnowszy unidriver od Roxio i update directCD do najnowszej wersji. Często najnowszy sprzęt potrzebuje najnowszego softu.
#7 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Re: Re: Re: Re: DirectCD i problemy z jego instalacja
Cytat:
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2002
![]() |
rozwiązanie problemu
DirectCD dolaczany do WinOnCD póki co nie posiada update. Ale można zrobić taki numer: DirectCD dołaczany do Easy CD Creatora jest taki sam i bedzie działać po zainstalowaniu Easy CD Creatora Basic (ECDCreator przy instalacji powie że nie obsluguje tej nagrywarki - to trzeba bedzie zignorowac, a po zainstalowaniu Easy CD Creatora Basic koniecznie trzeba bedzie zainstalowac update - uwaga musi byc wersja Basic, bo wersja Proffesional z tego co wiem nie ma update tego rodzaju)
Jezeli nam niepotrzebny jest Easy CD Creator jako taki to wybieramy tylko do zainstalowania DirectCD. |
![]() |
![]() |
|
|