![]() |
Cytat:
|
Re: szukam i nie mogę znaleść naprawdę dobrej nagrywarki
Cytat:
W przypadku IDE oczywiście uzyskasz 48x a nawet więcej, ale używanie kompa do innych celów w czasie nagrania jest ryzykowne, mimo systemów buffer underrun, na przykład win xp może odmówić zasobów programowi nagrywającemu w przypadku dużego obciążenia systemu i buffer underrun nic nie pomoże. SCSI/FireWire sprawę polepsza :) Ja mam bufor 8mb, ale gdy otwierałem w czasie nagrania plik graficzny ok 300 mega, to płytka poleciała do kosza. |
Cytat:
|
Witam !!!
Właściwie to wszystko juz zostało napisane (wiadomo, każdy chwali swoje) Jeżeli nie ma dla Ciebie znaczenia ile wydasz to kup Plextora lub Yamahę f1 (może jeszcze ją dostaniesz - tyle, że jest 44/24/44) Natomiast, jeżeli z fuduszami jest krucho to chyba LITEON Mam teraz drugą nagrywarkę, z obu jestem zadowolony (ale, nie podam firm || ) Też długo szukałem ???, czytałem :czytaj:, no i w końcu wybrałem :) Pozdrawiam :) :) :) |
Cytat:
|
Cytat:
... tylko nie wiem o co z tymi rybkami chodziło (^_^) |
Cytat:
|
Cytat:
Ad. 2 NIE Ad. 3 NIE Chodzilo mi oto ze dla MNIE (czyt. jak do ty celow do ktorych ja wyk.) to jest idealna. NIE mowie ze dla kogos INNEGO tez bedzie idealna!!!. PS. wcale tak nie jest ze chwale to co mam (mam CD-ROM LG 52x i nigdy nikomu go nie polecilem i nie polece bo to gow** jakich malo) Pali: jak bym mial czekac na Polski sprzet to bym mial ODRE ;) Pozdrawiam i szczesc boze :cisza: |
To staje sie
NUDNE ((
|
Cytat:
Odczyt/zapis płyt 99 min. tak/tak ... gdzies czytalem ze zapisuje, ale nie odczutuje takich plyt. Nie mam akuratnie zadnej plyty o takiej pojemnosci wiec nie moge tego zweryfikowac. Pozatym reszta punktow jest spelniona :) |
Kupuje nagryware Lite-On i tylko jedno mnie dreczy: overburning jest zwiazany z plytami mniejszymi od 700mb czy tez z wiekszymi. I jeszcze jedno: oswieccie mnie czy overburning to testowanie plyty przed wypaleniem? ;p
|
Cytat:
Zauważysz, że płyty 800 i 870mb są identyfikowane jako siedemsetki, stąd pozorna nielogiczność. Resztę informacji na pewno znajdziesz w innych postach. |
Cytat:
niemozna nazwac overburningiem wypalanie plyt 90 i 99 minutowych poniewaz one maja taka pojemnosc normalnie to ze nero niemoze tego przyjac do wiadomosci to inna para kaloszy :blee: overburnig przy plytach byl by wtedy gdybys na 700mb plytce zmiescil 800mb :P w co szczerze watpie - poprostu zabraklo by ci placu :D |
Cytat:
Istnienie płyt >700mb to naginanie standardu. Można powiedzieć, że są one przygotowane w wiadomy sposób do nadpalania. Myślę więc, że mozna mówić o dwóch rodzajach overburningu. A napisałem powyzej, że w praktyce chodzi o 800/870, bo czy ktoś zawraca sobie głowę wypalaniem 700 na 705mb? |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:59. |