![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Witam,
Przed chwilą nabyłem nagrywarkę Lite-On LTR-52246S BOX :cool: ale w innym mieście niż mieszkam i do swojego kompa dotrę dopiero za 2 dni, więc może Wy zaspokoicie moją ciekawość już teraz... bo jedna rzecz mnie zaniepokoiła... Chodzi o to, że do tej nagrywarki dołączona jest plytka z Nero 5.5.10.9, a na niej wyraznie napisano, że ta wersja programu bedzie dzialac tylko z nagrywarką, do której została dołączona. Czy jest to jakaś podpucha dla naiwnych, czy też, rzeczywiście teraz już tak jest, że Nero "z pudełka" to jakiś kastrat i nie działa na innym sprzęcie? Mam też wcześniejszą, pełną, legalną wersję Nero 5.5.10.0. Myślicie, że bedzie działać z Lite-On LTR-52246S? Jak rozpoznać, że dana wersja Nero nie działa OK z danym sprzętem? Czy to są proste objawy typu "nie widzi nagrywarki", "nie oferuje duzych prędkości", ------ czy raczej jakieś inne, perfidne błędy i trudności, ciężkie do wyłapania przez lajkonika? Dzięki! Latet |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
To zalezy - sa wersje dolaczane do napedow ktore dzialaja ze wszystkimi nagrywarkami, a sa tez takie ktore dzialaja tylko z napedem do ktorego dolaczone bylo Nero. Jezeli Nero nie jest przeznaczone dla jakies nagrywarki to widac to na pierwszy rzut oka - objawy takie jakie przedstawiles.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Po prostu, jezeli bedziesz chcial cos wypalic tym nero na innej nagrywarce pokaze sie komunikat, ze ta wersja obsluguje tylko litka i na innej nic nie wypalisz
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Re: Nero dołączony do BOX - wykastrowany?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Skoro jest dołączona to będzie działać z Liteonem.
Jak nie zobaczy Twojego konkretnego modelu to po ściągnięciu najnowszej wersji ( ale chyba do 5.xx...x)dokona upgradu tej wersji dołączonej. Ja dostałem z LiteOn 32123S wersje którą uaktualniam do dziś i zawsze jest pełna wersja. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
|