![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
sprzęt NEC***39;a
witajcie..
co sądzicie o nagrywarkach NEC'a.. mam mozliwośc kupienia NEC NR-7900A i nie wiem na ile jest to opłacalne.. na stronach niewiele jest informacji o tym modelu.. może ma ktoś jakieś doświadczenia praktyczne z tym lub innymi modelami.. dzięki za info.. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz tu opis tego sprzetu z cdrinfo: http://www.cdrinfo.pl/software/stronaspw.php3?oneid=1324152533
Z tego co pamietam, to ludzie tu sygnalizowali brak obslugi overburnu przez sprzet NEC (nie wiem jak akurat w tym modelu), z opisu wynika brak obslugi plyt 90-99 minutowych i chyba trudnosci z obsluga sd2. No nie wiem.....zastanow sie, do tego kwestia ceny. 8) |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
Mam NEC'a NR-7700A i faktycznie pomimo deklarowanego przez niektore publikowane parametry (Ahead-Nero)overburnu... tylko sposobem udaje sie nagrac kilka mega ponad 700. Płyty 800 tez nie nagrasz.. ale to dotyczy oczywiscie mojego modelu. Co do zabezpieczen to nie wiem.. poza tym specjalnych problemow nie mialem.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
tez mam neca 7700 i jak na razie (od pol roku) chodzi bez zarzutu. Niestety nie ma overburningu, nie obsluguje plyt 800 mb i nie kopiuje sd2. Nagralem na niej chyba z 300 płyt i zepsulem ok 7.(przez glupote). Poza tym jaki to sposob na nagranie pare mega wiecej na 700 na tej nagrywarce.
Z góry dzieki |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
..w Nero nie ma szans na overburning ale Clone nagra nawet nieco ponad 710MB.. fakt ze pod koniec kopiowania pojawia sie komunikat o bledzie ale konczy nagrywanie jak trzeba i plyty chodza jak nalezy. Tak wiec jak masz do skopiowania za duzy plik z dysku twardego to zrob z niego obraz, podepnij pod jakis wirtualny Cd i nagraj za pomoca Clone. Z kopiowaniem w locie to da rade chyba od razu. Nie pamietam tylko dokladnie ile najwiecej udalo mi sie zmiescic tak zeby plyta byla czytana popranie..
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Cytat:
Pozdrw |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
koszt tej nagrywarki to 300 zł, ale moge sie jeszcze targować.
do 250 moze uda mi sie zejść
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.02.2002
![]() |
Ja bym się jeszcze zastanowił, za ok. 300 masz nowego liteon'a.
Pozdrawiam
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2002
![]() |
Man tego necka ale nie mogę dostać nigdzie sterowników w necie
|
![]() |
![]() |
|
|