![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2002
![]() |
Tajemniczy problem z plytami Cdr!!!!
Ah..by ten topic nie wydal sie glupi, ale ostatnio mam bardzo dziwny problem. Z przerazeniem obserwuje ze na mich cdekach zaczely pojawiac sie plamki, ale plamki te sa jakby cos wypalilo nawieszchnie nagranego nosnika, , takie powypalane. Wyglada to doslownie jakby ktos to przypalil, wylal kwas , bo sam nie wiem jak to okreslic. Tak jakby odpadl nosnik, ale on nie odpadl, on zniknal, wypalil sie!!!! Czasem w miejscu plamek widnieja dziwne drobniutkie kropeczki zielone, lub taka podluzna linia tez zielona.
Co do sprzetu to posiadam nagrywarke LG 16x, cdrom teacka 40x Plamki zaczely pojawiac sie na roznych cdekach np. na Platinum(multispeed), jakis no name. bardzo prosze o pomoc, co to moze byc ![]() Nic mi do glowy nie przychodzi..brrr..tasukeee teee |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
cze
też mam ten sam problem z moimi cdikami moim zdaniem jest to wada cdików tzn są to platinumki stare bez nadruku poprostu srebrne krążki
4 letnie |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
niom, niom..tylko ze ja mam ten problem takze w wypadku platinum z nadrukiem!!! czy to a na pewno przez ich leciwosc? czy jest moze jakas mozliwosc sprawdzenia tych cdekow?
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2002
![]() |
Cytat:
U mnie niestety okazało się że platinum-ki bez nadruku (srebrne) Wszystkie (co do jednej) popadały nie da się z niej odczytać (po parę plików na CD nie do odczytu)- podstawki pod kawę! RaDaR |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
hmm...fakt bez nadruku, tez mialem kilka i wszystkie zaczynaja padac jak muchy. Prog cd-check na wiele sie nie zda gdyz u mnie cdki nie sa porysowane a kawalek nawierzchni ot tak wyparowala , powstaly dziury ^^...no nic..mam nadzieje ze to akurat wina jakis starszych cdekow, teraz nie pozostaje mi nic innego jak przezrucic sie na nowsze. Nie chce powtarzac sie, bo widzialem dyskusje na temat Platinum, ale jak ma sie ta nowa Platinum 1-40x jak z jej trwaloscia bo to mnie ineteresuje, na cos trzeba sie przerzucic gdyz sporo cdekow jest do nagrania,a na drogie raczej nie ma sensu tego robic
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Skoro sam widzisz, że po dwóch latach Twoje płytki korodują, to na Twoim miejscu zacząłbym się rozglądać za czymś lepszym. A jak się sprawują nowe Platinumki ? Nagraj parę i sprawdź za dwa lata, na razie nie widziałem żadnego testu tych nowych.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Jednak moja inwestycja w Verbatimy na pewno sie opłaciła, zarówno stare jak i nowe płytki chodzą bez problemu i nie mają śladów zużycia. A tak nawiasem mówiąc, nagrywać dla siebie na byle czym, skoro z góry wiadomo, że ma to leżeć latami to nie jest oszczedność tylko głupota.
Pozdrawiam.
#8 |
![]() |
Verbatim rulez ! 8)
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
bin laden ?????
bin laden
![]() ![]()
#11 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
jesli idzie o odpryski takie male ale wieksze od glowki od igly to widzialem je nawet na nowych sasmungach (50szt) 700 - plyty dzialaja ale takie otworki mnie martwia - co do platinomow to nie spotkalem sie z czyms takim
pzdrwm Nikita_Bennet
#12 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
temat dotyczacy plyt o wdziecznej nazwie PLATINIUM byl chyba rok temu.
Nie pamietam komu, ale zolkly mu plytki i w efekcie nie daly sie czytac. Ja mam co prawda paroletnie platinium i chodza, ale zadko ich uzywam.pozycilem Platinium w chwili kiedy moje plyty pochodzily od 5 producentow, podejrzewam, ze jest ich wiecej |
![]() |
![]() |
|
|