Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2002, 11:41   #1
cin25
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.08.2002
cin25 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tajemniczy problem z plytami Cdr!!!!

Ah..by ten topic nie wydal sie glupi, ale ostatnio mam bardzo dziwny problem. Z przerazeniem obserwuje ze na mich cdekach zaczely pojawiac sie plamki, ale plamki te sa jakby cos wypalilo nawieszchnie nagranego nosnika, , takie powypalane. Wyglada to doslownie jakby ktos to przypalil, wylal kwas , bo sam nie wiem jak to okreslic. Tak jakby odpadl nosnik, ale on nie odpadl, on zniknal, wypalil sie!!!! Czasem w miejscu plamek widnieja dziwne drobniutkie kropeczki zielone, lub taka podluzna linia tez zielona.

Co do sprzetu to posiadam nagrywarke LG 16x, cdrom teacka 40x
Plamki zaczely pojawiac sie na roznych cdekach np. na Platinum(multispeed), jakis no name.
bardzo prosze o pomoc, co to moze byc i jak temu zaradzic!!!!!
Nic mi do glowy nie przychodzi..brrr..tasukeee teee
cin25 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2002, 12:14   #2
tomekkk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
tomekkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cze

też mam ten sam problem z moimi cdikami moim zdaniem jest to wada cdików tzn są to platinumki stare bez nadruku poprostu srebrne krążki
4 letnie
tomekkk jest offline  
Stary 19.08.2002, 12:59   #3
cin25
Nowy na forum

niom, niom..tylko ze ja mam ten problem takze w wypadku platinum z nadrukiem!!! czy to a na pewno przez ich leciwosc? czy jest moze jakas mozliwosc sprawdzenia tych cdekow?
cin25 jest offline  
Stary 19.08.2002, 13:51   #4
radar22
Bywalec

Data rejestracji: 12.08.2002
radar22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
cin25 napisa***322;(a)
niom, niom..tylko ze ja mam ten problem takze w wypadku platinum z nadrukiem!!! czy to a na pewno przez ich leciwosc? czy jest moze jakas mozliwosc sprawdzenia tych cdekow?
Najlepiej programem CDCheck

U mnie niestety okazało się że platinum-ki bez nadruku (srebrne)
Wszystkie (co do jednej) popadały nie da się z niej odczytać (po parę plików na CD nie do odczytu)- podstawki pod kawę!

RaDaR
radar22 jest offline  
Stary 19.08.2002, 14:55   #5
cin25
Nowy na forum

hmm...fakt bez nadruku, tez mialem kilka i wszystkie zaczynaja padac jak muchy. Prog cd-check na wiele sie nie zda gdyz u mnie cdki nie sa porysowane a kawalek nawierzchni ot tak wyparowala , powstaly dziury ^^...no nic..mam nadzieje ze to akurat wina jakis starszych cdekow, teraz nie pozostaje mi nic innego jak przezrucic sie na nowsze. Nie chce powtarzac sie, bo widzialem dyskusje na temat Platinum, ale jak ma sie ta nowa Platinum 1-40x jak z jej trwaloscia bo to mnie ineteresuje, na cos trzeba sie przerzucic gdyz sporo cdekow jest do nagrania,a na drogie raczej nie ma sensu tego robic
cin25 jest offline  
Stary 19.08.2002, 23:09   #6
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skoro sam widzisz, że po dwóch latach Twoje płytki korodują, to na Twoim miejscu zacząłbym się rozglądać za czymś lepszym. A jak się sprawują nowe Platinumki ? Nagraj parę i sprawdź za dwa lata, na razie nie widziałem żadnego testu tych nowych.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 20.08.2002, 00:48   #7
Callisto TM
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.11.2000
Callisto TM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jednak moja inwestycja w Verbatimy na pewno sie opłaciła, zarówno stare jak i nowe płytki chodzą bez problemu i nie mają śladów zużycia. A tak nawiasem mówiąc, nagrywać dla siebie na byle czym, skoro z góry wiadomo, że ma to leżeć latami to nie jest oszczedność tylko głupota.

Pozdrawiam.
Stary 20.08.2002, 14:07   #8
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Verbatim rulez ! 8)
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 20.08.2002, 14:28   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Verbatim rulez ! 8)
Ja juz od dawna dla siebie nie nagrywam na niczym innym, co innego byle co i, jak to mowia dla zyda
Stary 25.08.2002, 10:24   #10
lemar79
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.06.2002
lemar79 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
bin laden ?????

bin laden ?? a może husein
Stary 25.08.2002, 12:16   #11
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jesli idzie o odpryski takie male ale wieksze od glowki od igly to widzialem je nawet na nowych sasmungach (50szt) 700 - plyty dzialaja ale takie otworki mnie martwia - co do platinomow to nie spotkalem sie z czyms takim

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 26.08.2002, 15:25   #12
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)
jesli idzie o odpryski takie male ale wieksze od glowki od igly to widzialem je nawet na nowych sasmungach (50szt) 700 - plyty dzialaja ale takie otworki mnie martwia - co do platinomow to nie spotkalem sie z czyms takim

pzdrwm Nikita_Bennet
Kiedys byly takie nedzne BTC, nie polecam tego nikomu kto chce miec plytke na dlugo!

pozdrawiam
Ormianin jest offline  
Stary 27.08.2002, 15:16   #13
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kiedys byly takie nedzne BTC, nie polecam tego nikomu kto chce miec plytke na dlugo!
ja przerzucilem wszystko na platinum i dziala ok i jest to pewniejszy nosnik jak dla mnie

pzdrwm Nikita_Bennet
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 27.08.2002, 18:47   #14
rafmart
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.04.2002
rafmart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Ormianin napisa***322;(a)

pozdrawiam
A ja mam okolo 10 plyt BTC, ktore maja 7-8 lat i chodza bez najmniejszych problemow.
rafmart jest offline  
Stary 28.08.2002, 14:48   #15
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
temat dotyczacy plyt o wdziecznej nazwie PLATINIUM byl chyba rok temu.
Nie pamietam komu, ale zolkly mu plytki i w efekcie nie daly sie czytac. Ja mam co prawda paroletnie platinium i chodza, ale zadko ich uzywam.pozycilem Platinium w chwili kiedy moje plyty pochodzily od 5 producentow, podejrzewam, ze jest ich wiecej
bgn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: