Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.09.2002, 13:30   #1
maku
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.09.2002
maku w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy LG i kopiowanie plyt audio

Niedawno kupilem nowa nagryware LG GCE-8240B [24/10/40] i mam z nia spory problem. Podczas zgrywania sciezek audio, naped odczytuje je z bardzo duza predkoscia (od 16x-25x), zupelnie ignorujac to ze predkosc odczytu ustawiona jest na 8x (lub jakas inna nizsza predkosc). Obawiam sie ze przy tak duzej predkosci sciezki audio moga zawierac bledy lub miec gorsza jakosc. Probowalem wielu programow, zarowno tych bardziej popularnych (Nero, CloneCD, WinDac) jak i specjalistycznych (Exact Audio Copy), ale nagrywarka zawsze zrzuca sciezki w ten sam, bardzo szybki sposob. Nie jestem pewien czy oddawac ja do serwisu, czy moze wystarczy zainstalowac jakies sterowniki? A moze wszystkie nowe nagrywarki tak maja i odczyt audio z taka predkoscia jest bezpieczny ??
Baaaardzo prosze o pomoc.
maku jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.09.2002, 14:50   #2
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam z ta sama nagrywarka taki sam problem. byl nawet ostatnio tu na tym forum. jak narazie nie udalo mi sie tego rozwiazac, ale tez nie narzekam na taka predkosc, tzn wszystkie ripowane kawalki audio sa normalnej jakosci. ale to jest zdecydowanie za szybko...
Stef jest offline  
Stary 26.09.2002, 15:34   #3
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a nie mówiłem żeby nie kupować lg
to mnie nikt wtedy nie słuchał
tomgoo jest offline  
Stary 26.09.2002, 15:42   #4
Stef
Guru

ale jak mowiles to ja juz dawno mialem a poza tym to lg mi sie podoba
Stef jest offline  
Stary 26.09.2002, 15:42   #5
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
a nie mówiłem żeby nie kupować lg
to mnie nikt wtedy nie słuchał
... spokojnie, rzeczywiście LGx24 to najmniej udany model tej firmy, (sami to przyznali), kolejne tzn. x32, x40 i poprzednia x16 nie mają tego problemu, piszcie do nich, może nowy bios wypuszczą ?
Stary 26.09.2002, 16:12   #6
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sprobujcie skorzystac z programow umozliwiajacych zwolnienie predkosci napedu np. cd bremse sa na cdrinfo w centrum plikow.
Stary 26.09.2002, 17:38   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
czy ustawiles w EACu tryb zrzucania 'secure' i czy pozwoliles programowi ograniczyc predkosc zrzucania? - jesli nie to nic dziwnego ze nagrywarka szaleje bo robi to w najszybszym trybie burst...
Stary 26.09.2002, 23:05   #8
maku
Nowy na forum

Cytat:
-Sid-The-Rat=&gt; napisa***322;(a)
czy ustawiles w EACu tryb zrzucania 'secure' i czy pozwoliles programowi ograniczyc predkosc zrzucania? - jesli nie to nic dziwnego ze nagrywarka szaleje bo robi to w najszybszym trybie burst...
Jasne ze ustawilem tryb secure i nic to nie daje. To jednak wina sprzetu. Ale juz sie z tym uporalem; odnioslem do sklepu i wymienilem na inny model [32].Zaraz ja bede testowal
maku jest offline  
Stary 27.09.2002, 00:49   #9
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiesz, to dobrze, że masz teraz 32x, ale tam była jeszcze opcja "allow speed reduction".

(To na wszelki wypadek, jakby się ktoś miał pytać później o EAC i nowy topik otwierać)
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 27.09.2002, 08:15   #10
Stef
Guru

Cytat:
maku napisa***322;(a)

Ale juz sie z tym uporalem; odnioslem do sklepu i wymienilem na inny model [32].Zaraz ja bede testowal
To wymienili ci ja tak bez problemu? to moze ja etz pojde i sobie wymienie na 32x?
Stef jest offline  
Stary 27.09.2002, 13:55   #11
maku
Nowy na forum

Cytat:
Stef napisa***322;(a)

To wymienili ci ja tak bez problemu? to moze ja etz pojde i sobie wymienie na 32x?
zdaje sie ze do tygodnia od zakupu mozesz wymienic kazdy sprzet. oczywiscie pod warunkiem ze jest w idealnym stanie
maku jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: