![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Teac CD-W540E i wieszanie sie systemu
Witam
mam taki dziwny problem... Na wsepie chce powiedziec, ze przedtem wszystko dzialalo poprawnie. Otorz wspomniany Teac wiesza mi system gdy chce nagrac plytke lub instaluje cos z niego ![]() Obraz plyty robi poprawnie i nie wiesza sie nic. Mam jeszcze druga nagrywarke RICOH i jak cos instaluje z niej to sie nic nie wiesza. System wiesza sie w taki sposob, ze zamraza sie ekran - kursor staje i kaplica - nagrywarka dalej pracuje... Przy nagrywaniu to zaczyna normalnie nagrywac i po chwili zwis ![]() czas na konfiguracje... (nie wiem czy to ma znaczenie bo przedtem dzialalo poprawnie) aaaaa mowiac przedtem mam na mysli to ze cala sprawa jest po PRZEINSTALOWANIU WINDY (oczywiscie po formacie dysku) win 98 SE+ wszystkie aktualizacje, najnowsze aspi, najnowsze via 4.45, directX 8.1b, DMA wlaczone, Teac jako Secondary Master, CloneCD 4.2.0.2 uruchomiony z parametrami Profilera ps. Mialem kiedys cos takiego ze jak instalowalem cokolwiek z CD-Romu LG to tez sie system wieszal ![]() czy ktos wie jak to mozna naprawic bez ponownego formatu dysku i instalowania windy od nowa ![]() ps2. jak sie nie da to w najgorszym wypadku ponowna zabawa z Winda mnie czeka... ehhh jak ja tego nie lubie ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
![]() |
dziwne... zrobilem tak:
zamienilem zworki i napedy na kanale - teraz Teac to SS a Ricoh to SM narazie zainstalowalem jedna gre i poszlo gladko... teraz sprobuje wypalic plytke, jak bedzie ok to juz nie wiem co o tym myslec... moge nawet calkowicie odlaczyc Ricoh ale wole aby Teac byl jako Master. Tylko czemu przedtem wszystko bylo OK a teraz sa tekie cyrki...
#3 |
Capo di tutti capi
![]() |
niestety
![]() ![]() ![]() ale nagrywarka dalej pracowala... dysk umarl... moze to wina dysku? nieeee... to nie mozliwe... widac musze przeinstalowac Windowsa ![]()
|
|