Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2002, 11:41   #1
Bartip
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.12.2002
Bartip w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy TDK 48/24/48 i płyty CDRW x24

Mam pytanie do posiadaczy tego modelu nagrywarki TDK. W pudełku razem z nagrywarką były dołączone dwie płyty, w tym jedna CDRW x24. I tu zaczyna się mój problem bo Nero pozwala mi na nia nagrac z prędkością maksymalna x16, a nie x24 Podczas gdy w teście tej nagrywarki, na tym serwisie, było napisane ze jest to płyta x24. Dlatego zwracam sie z pytaniem do Was, jak jest u Was z nagrywaniem tej płytki CDRW x24, czy udało sie Wam osiagnąć tą deklarowaną(x24) prędkość zapisu nośnika CDRW? Prosze o pomoc...
Dodam że mam bios v S7S7 i Nero 5.5.9.17

Ostatnio zmieniany przez Bartip : 03.12.2002 o godz. 13:21
Bartip jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2002, 14:23   #2
sawcz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.05.2002
sawcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: TDK 48/24/48 i płyty CDRW x24

Cytat:
Bartip napisa***322;(a)
Mam pytanie do posiadaczy tego modelu nagrywarki TDK. W pudełku razem z nagrywarką były dołączone dwie płyty, w tym jedna CDRW x24. I tu zaczyna się mój problem bo Nero pozwala mi na nia nagrac z prędkością maksymalna x16, a nie x24 Podczas gdy w teście tej nagrywarki, na tym serwisie, było napisane ze jest to płyta x24. Dlatego zwracam sie z pytaniem do Was, jak jest u Was z nagrywaniem tej płytki CDRW x24, czy udało sie Wam osiagnąć tą deklarowaną(x24) prędkość zapisu nośnika CDRW? Prosze o pomoc...
Dodam że mam bios v S7S7 i Nero 5.5.9.17

U mnie x8, x10, x12 i x16 (z biosem S7S4, S7S5 tak samo). Na płytce nie ma słowa, że to Ultra HS (jest tylko HS), ale przed chwilą wrzuciłem starą HSCD-RW i jest x4, x8, x10, x12. Sczerze mówiąc to nie kumam tego z czym jest nie tak: napęd czy płyta?
A przy okazji. Miałeś mazak?
sawcz jest offline  
Stary 03.12.2002, 15:40   #3
Bartip
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.12.2002
Bartip w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CO do mazaka to odpowiedz brzmi TAK, miałem mazak do pisania na płytachNatomiast we wcześniejszej wypowiedzi chodzi mi o ten nośnik CD-RW dołączony do nagrywarki, który ma być niby x24. Masz całkowitą racje to jest nośnik HS CD-RW74, a w teście tej nagrywarki na tym serwisie napisali że w zestawie jest "czystą płytę CD-RW (x24) 650 MB (Producent: Ritek)". Wiec jak jest z tym nośnikiem CDRW? To że nie idzie x24 to wina nośnika Trzeba czekać aż pojawią się płyty UHSCD-RW. Chociaż wydaje mi się że ten nośnik powinien pojść na x24. Ciekaw jestem jaką płytę nagrywali w teście tej nagrywarki na tym serwisie?
Bartip jest offline  
Stary 03.12.2002, 16:02   #4
sawcz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.05.2002
sawcz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Bartip napisa***322;(a)
CO do mazaka to odpowiedz brzmi TAK, miałem mazak do pisania na płytachNatomiast we wcześniejszej wypowiedzi chodzi mi o ten nośnik CD-RW dołączony do nagrywarki, który ma być niby x24. Masz całkowitą racje to jest nośnik HS CD-RW74, a w teście tej nagrywarki na tym serwisie napisali że w zestawie jest "czystą płytę CD-RW (x24) 650 MB (Producent: Ritek)". Wiec jak jest z tym nośnikiem CDRW? To że nie idzie x24 to wina nośnika Trzeba czekać aż pojawią się płyty UHSCD-RW. Chociaż wydaje mi się że ten nośnik powinien pojść na x24. Ciekaw jestem jaką płytę nagrywali w teście tej nagrywarki na tym serwisie?
Ale moja płyta, dołączona do napędu, to nie RITEK, jak podano w teście, tylko PLASMON DATA SYSTEM
sawcz jest offline  
Stary 03.12.2002, 16:03   #5
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam plextora PXW4824A i też dostałem płytę CD-RW 24x i nagrywa ją z tą prędkością

zaraz poszukam jaki to producent tej płyty

aha nagrywałem w clonecd... w nero też działa

oto dane z cdr identifier:

ATIP: 97m 34s 24f
Disc Manufacturer: Mitsubishi Chemicals Corp.
Reflective layer: Phase change
Media type: CD-ReWritable
Recording Speeds: min. unknown - max. unknown
nominal Capacity: 656.40MB (74m 43s 00f / LBA: 336075)

Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 03.12.2002 o godz. 16:14
+++LeWaP+++ jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: