![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Właśnie wróciłem ze sklepu komputerowego, w którym zamówiłem CD-Roma Teac'a 52X.
![]() Nie chciałem zakładać nowego postu typu: "Jaki Cd-Rom jest najlepszy?" Bo jak pisał Sid takie posty ukazują się regiularnie co 2 tygodnie, więc dlatego skorzystałem z opcji "szukaj" i poczytałem sobie troche o opiniach na temat Cd-Romów. Najlepszymi opiniami cieszyły się właśnie Teaci i Asusy. Jeszcze dziś rano miałem wielki problem jakiego Cd-Roma wybrać. Teaci ogólnie cieszyły się większą popularnością i są podobno cichsze niż Asusy co uważam, za ważny fakt. Teaców wogóle chyba żaden sklep w moim mieście nie miał na stanie. W jednym, gdy zapytałem o Teaci i Asusy sprzedawca powiedział mi, że: Teaci na zamówienie, a Asusów wogóle nie sprowadzają bo to bez żadnych rewelacji tylko nazwa fajna^_^ . No to poszedłem dalej, gdzie Teac na zamówienie okazał się tańszy (130 zł). Odbiór za 3-4 dni, myślę, że będę zadowolony bo jednak jak pisaliście ![]() Przeraziło mnie tylko troche złych wypowiedzi w poście o bublach, że paru osobą Teaci rozsypały się na momencie, ale nie wiem dokładnie czy chodzi tu o nagrywary czy Cd-Romy. Dzięki wszystkim opiniodawcom, pozdrawiam jak zwykle @ll!!!
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
BRAWO!!!!!!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: Decyzja podjęta! Wybór: TEAC CD-R 52X OEM
Cytat:
Heh - no tak nazwa fajna - no ok mi tam ASUS 52 chodzi jak trzeba, czyta narazie wszystko, ideałów nie ma - to normalne ale wiedz ze TEAC 40x to nie to samo co 52x.... Pozdrawiam posiadacz cdromu o fajnej nazwie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: Re: Decyzja podjęta! Wybór: TEAC CD-R 52X OEM
Cytat:
hmmm. Ja wziąłem 52X przecież! Za bardzo nie rozumiem co miałeś na myśli, ale OK ![]() Jak już go odbiore i zainstaluje to zdam relacje jak tam pierwsze wrażenia ![]()
![]() |
#5 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Bedziesz zalowal kupna TEAC 52x bo wcale nie jest on lepszy od
ASUS`a 52x ale sam wybrales... a po 2 ja mam TEAC 52x za 90zl z 24msc gwarancja ale tak czy siak nie kupil bym takiego!! Odkad skonczyly sie TEAC 40x to wogole chyba na rynku nie ma dobrego CD-ROM`u, ja wlasnie zastanawiam sie nad kupnem drugiego CD-RW jako CD-ROM`u - bo to chyba najlepsze rozwiazanie... Pozdrawiam Potworny ZbigNieff
#6 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Re: Re: Re: Decyzja podjęta! Wybór: TEAC CD-R 52X OEM
Cytat:
Miało byc " ale wiedz ze TEAC 52x to juz nie to samo co Teac 40x" ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
Ej! Chłopaki chyba nie jest taki zły ten Teac 52X? Na pewno lepszy niż LG i Samsungi
![]() Użytkownicy TEACA 52X!!! Pocieszcie mnie, że popełniłem dobry wybór bo się z lekka zmartwiłem niektórymi wypowiedziami. Pozdrówka @ll & misz masz ![]()
#8 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Ja czytałem testy na cdrinfo na temat teac'a x52 i wyniki były bardzo dobre, więc z kąd te negatywne opinie? Czy ci co je piszą mają już ten sprzęt?
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Co do porównania z korańskimi bracmi to rzeczywiscie jednak TEAC ale mi chodziło oto ze czasami ludzie jada na opinni danej firmy i np wiedzą ze aaa TEAc robi dobre napedy i 40x to byl super udany naped wiec nastepca tez pewnie jest ... okzazuje sie ze nie. Cytat:
Sczerze mowiac to pisalem to trpche pod impulsem ktore wywolało u mnie jedno zdanie ".... gdy zapytałem o Teaci i Asusy sprzedawca powiedział mi, że: Teaci na zamówienie, a Asusów wogóle nie sprowadzają bo to bez żadnych rewelacji tylko nazwa fajna" Naprawde nie rozumiem tego sprzedawcy - czemu skreśla z listy bdb sprzet ?? jeszcze nie spotkalem sie ze złą opinią ogólna na temat ASUSA 52x - te naped jest bdb a to ze troche chalasuje - no sorry ale cos za cos - dla mnie tam jest porównywalny co do głośności ze znacnie wolniejszym LG 48x który wyleciał przez okno. Pozdrawiam wszystkich. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 27.01.2003
![]() |
Ja równiez podzielam zdanie ZbigNieff'a, moim zdaniem nie opłaca sie kupować nowych napędów CD-Rom no w tym przypadku 130 zł a dokładając ok 100 zł masz napęd i nagrywarkę na gwarancji (często - 2 letniej) obojetnie jakiej firm, to korekcja nagrywarki jest lepsza.
Do Lasera, pamietam ze była taka partia asusów (34x lub 40x), które partiami wracały z reklamacjami, być może sprzedawca opierał swoje wywody własnie na tym fakcie.
#11 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
No chyba ze tak ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
OK Laser! Rozumiem. Dzięki echoo za pocieszenie
![]() A co z użytkownikami Teac'a CD-R 52X ? Są tacy? Wypowiedzcie kilka ciepłych słów na jego temat ![]() ![]() ![]() THX @ll
|
|