![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Dzwiny problem z nagrywaniem MP3
Witam
Mam nadzieję, że trafiłem na odpowiednie forum ![]() Znajomy ma dziwny problem z nagrywaniem plików mp3 na płyty. Garść faktów: - nagrywarka LiteOn DVD-RW LDW-851S, - plyty nagrywane przy pomocy Nero ale przedtem był inny program i było to samo, - na dysku znajdują się prawidłowo odtwarzane pliki mp3, - po nagraniu tych plików na CD (jak byłem u niego to były akurat CD-R Hawk, nagrywałem z prędkością 16x) dany plik mp3 odtwarzany z CD jest skopany - jest jakieś dziwne, wyraźne zniekształcenie, zakłócenie dzwieku, - po zgraniu tego pliku z CD na dysk również źle jest odtwarzany, - ten plik po nagraniu na CD zachowuje identyczny rozmiar jak ten dobry na dysku (czyli niby nic się w nim nie zmieniło ![]() - odtwarzałem w winampie i foobarze, przy czym foobar chociaż odtwarzał ten dziwny plik to wyświetlał w konsoli co chwila ostrzeżenia: WARNING (foo_input_std) : mpeg stream error at 52600 bytes, attempting resync (przy czym zmieiała się liczba bitów) - tak się dzieje ze wszystkim mp3 (według znajmomego, ja nie miałem czasu na testy, nagralem jeden album na jedna płyte), - inne płyty (np. z danymi lub Audio) nagrywane są dobrze. O co tu może chodzić ![]() pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hawk to najgorszy badziew jaki mozna znalezc na rynku. Moze wystarczy nagrac to na czyms lepszym.
PS Wyjasnij jak nagrywasz te mp3, bo piszesz ze inne plyty z danymi i audio nagrywane sa dobrze. Wiec te mp3 mozesz nagrac wlasnie jako dane albo jako audio, czyli gdzie jest problem? No ale zacznij od zmiany plytek. |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nagrywanie jako audio jest natomiast bardzo niewygodne jak się chce np. przenieść kumplowi większą liość mp3. Zasugeruje koledze, żeby sopróbował na innych nośnikach ale z tego co zrozumialem problem ma od dawna i chyba nie dotyczy tylko hawków. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a na innym kompie jak odczytują się te mp3 ?
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2004
![]() |
Sam napisales ze inne plyty nagrzwane sa dobrze. Widocznie Hawk dalo tylka.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Maciej - na innym kompie tez sa skopane te nagrane mp3
Larry-83 - miałem na myśli to, że inne formaty nagrywają się dobrze (np. płyty z danymi programow, płyty w formacie audio itd.) |
![]() |
![]() |
#7 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Hawk
![]() ps A aspi ? masz?
#8 | |
Nowy na forum