Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.06.2002, 12:06   #46
bennyone
Niedzielny Palacz

Data rejestracji: 16.10.2001
bennyone zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ehh zycie

Problem jest taki ze na stronie supportowanych urzadzen w windosie 2000 i xp nie ma naszego teaca x 40 wniosek teac nie zaplacil i tyle i nie ma walka zeby chodzilo.... pod intelami pod via widocznie jakas sztuczka jest ja wymyslilem ze skoro teac pisze ze sprzet dziala pod win2k i xp to pojde do sklepu zareklamowac go ot po porostu jako wadliwy bo skoro mi nie dziala udma2 to jednak cos jest nie tak. i wlasnie czekam na nowy cdrom teaca... czy sie doczekam przed uplywem gwarancji to nie wiem jak cos to moze jakas Toshobe na IDe kupie... polecam goraco zreszta to juz walkowalismy dawno temu na forum nie doszlismy do porozumienia
bennyone jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.06.2002, 01:37   #47
MariuszG
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.05.2002
MariuszG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem podobny problem jak opisany wyżej. Mam płyte Intel i850 MV z prockiem PIV 1.7 i 256 RIMM oraz cdrom Teacx40 i nagrywarkę Teac W516EB. Na IDE 2 mam dwa ostatnie urządzenia (SM nagrywarka, SL cdrom).Pod XP cdrom chodził tylko w PIO-4.Nie pomagały zmiany taśmy, ASPI i jeszcze pare innych rzeczy.Dopiero ze strony Intela ściągnąłem program Intel Application Accelerator i pomogło.W chwili obecnej chodzi cdrom bez problemów UDMA-2 przy CloneCD i Nero.Nic się nie przestawia.
Ps.Chcę dodać, że tematem DMA zainteresowałem się dzięki temu forum.Poczytałem chyba wszystko co ostatnio napisano na ten temat i nie tylko.Dzięki Panowie, bo naprawdę w niektórych tematach mi sie rozjaśniło w głowie.Pozdrawiam.
MariuszG jest offline  
Stary 07.10.2002, 22:40   #48
Kricho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.09.2000
Kricho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem czy to co napiszę będzie jeszcze komuś przydatne.

Z Teac'em CD-540E wszystko jest OK po zainstalowaniu SP1 do xp-ka. CD-romek bzyka do 40x i więcej (gdy jest dłuższa płyta w środku) a obciążenie procka nie większe niż 6%. Pod Clonem i CD Speed wsio w pariadkie.
Jestem teraz cały happy.

PS: Jestem ciekaw czy service pack 3 do windy 2000 też załatwia ten problem.
Kricho jest offline  
Stary 08.10.2002, 14:21   #49
mik
Bywalec

Data rejestracji: 14.04.2002
mik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oj bedzie bedzie

Cytat:
Kricho napisa***322;(a)
Nie wiem czy to co napiszę będzie jeszcze komuś przydatne.

Z Teac'em CD-540E wszystko jest OK po zainstalowaniu SP1 do xp-ka. .
Moze to mnie przekona do instalacji tego badziewia bo sie boje o kolejne dodatki szpiegowskie bILLA i ferajny.
mik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: