Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.04.2002, 11:29   #1
kuger
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.03.2002
kuger w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TEAC 512 eb i nowee biosy proszę o pomoc

Mam tica 512 eb boos 2,0b i czy z innym biosem nagrywarka nagra plytke 800mb prosze tez o opinnie o noych biosach wersi d i f dzieki
kuger jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.04.2002, 01:04   #2
Pab
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.03.2002
Pab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co Ci przeszkada Bios 2.0B
Że numeracja za mała?! Spójrz w spec. Teaca W512EB, ma jak byk wpisane 800MB. Ba! - Overburning jest dostępny. Cóż więcej?!
Najpierw się zastanów, co potrzebujesz takiego co ma 2.0D ALbo 2.0E, co byś potrzebował:
- używasz Dantz Retrospect albo Power Quest (to nie powinieneś pytać)
- używasz innego niż InCD UDF-a (jeżeli używasz Nero)
Lepiej zastanów się, albo dowiedz (ja tego nadal nie wiem) dlaczego tak szybko po 2.0F pojawił się 2.0B fixed !!! w modelach z już wgranym 2.0F ?? Dlaczego tak szybko uciekają. A swoją drogą, to szkoda, że opis nowszych firmwar'ów został jakiś czas temu uszczuplony, brak jest lepszego komentarza, czy też uzasadnienia. Dawno temu widziałem więcej na ten temat, ale przyznam, że nie specjalnie kopałem w tym kierunku.
Co nie mogę, to ClonemCD i GO!...
A ta poza marginesem, to kliknij sobie search W512EB z ostatniego roku, (360 dni :-) ) to będziesz miał kilkadziesiąt postów na różne, dręczące cię tematy.
Jak sprzęt działa (nigdy zaś nie będzie tak, by starszy sprzęt zawsze prowadził w czołówce), to nie kombinuj. Firmware to nie wszystko. Syrenką, choćby i na paliwie lotniczym nie polecisz. - No chyba, żeś Małysz :-)
Stary 08.04.2002, 01:41   #3
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kuger (07-04-2002 11:29):
Mam tica 512 eb boos 2,0b i czy z innym biosem nagrywarka nagra plytke 800mb prosze tez o opinnie o noych biosach wersi d i f dzieki
sadze ze pokazuje ci twoj progs ze plytka ma 703 mb i nie da rady nagrac 800
jesli tak to zajrzyj na faqa i poczytaj o overburningu oraz artykul ze strony glownej o plytach 90/99 minutowych (z prawej)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 09.04.2002, 14:32   #4
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kilka dni temu instalując koledze nagrywarkę TEAC524e dorwałem się do kompaktu dostarczonego z nagrą. Były na niej FIRMWARY i oczywiście podkusiło mnie dokonać zmiany BIOSu na 2.0 E. CDClone zgłupiał - chce nagrywać z v=24, oczywiście bez powodzenia. Czyszczenie rejestru CDClone Clean nie pomaga. Chyba zainstaluje wyższą wersję Clona (niż 3,2,1,1 PL). NERON przyjął nowy Bios z powagą. Zaobserwował zmiany i działa bez zarzutu. Easy CD poprosił o reinstal i działa dalej. A co ja zyskałem. Nowe doświadczenie, zmiane BIOSu i ... trochę zmartwień. Chwilowo odradzam, sam nie wiem co przyniesie przyszłość. Nara

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: