![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Co sadzicie o nagrywarkach LG
Chodzi mi dokladnie o model LG 8120B bo slyszalem, ze kiedys LG byly bardzo dobre ale obecnie to wielki chlam. Kupil ktos z was ostatnio nagrywarke LG?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Jaki chlam
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
![]() |
|
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
(...) co mi potrzeba (...). Chyba tylko mp3 i filmy, bo z reszta to lepiej radza sobie nagrywarki x1 lub x2. Nadaja sie one doskonale jako podkladki pod telewizor, ewentualnie kanape... |
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2001
![]() |
Mam LG 12x8x32 i nie ma z nia zadnych problemów. Obsługa DAO , 90min płyt .Duzy plus to cena , drugi to gwarancja ( 99% wymiana na nowy z nową gwarancją )
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
calkiem niezly wybor. |
|
![]() |
#7 |
Gość
|
ja mam Lg o rok starsza od wegla tzn 8042 i nagrywa jak nowa nie ywywala plyt i wogole jest cool POLECAM!!!
|
![]() |
#8 |
Gość
|
miałem nagrywarke LG 4x2x24x, przez półtora roku chodziła mistrzowsko. Ale ostatnio padła (po gwarancji #$%#$%) i w serwisie powiedzieli ze koszt naprawy przekracza jej wartość , chyba padł silnik, ale tego dowiedziałem sie juz na giełdzie jak ją opychałem za grosze (sic!).W sumie nagrałem około 400 cd. Dodam jeszcze ze miałem cd-roma lg 40x i monitor gold stara (ex LG) i wszystko sie ****ało na amen. Monitor to chyba z tydzien po gwarancji (sic!). Dałem tej firmie 3 szanse i wszystko sie spier....... Na giełdzie kompowej mówia ze nagrywarki "mało renomowane" firm typu lg, samsung,mitsumi szybko padają w prrzeciwienstwie do szefoskiego plextora czy yamahy
|
![]() |
#9 |
Gość
|
właśnie mam okazję testować 12 x
wcześniej miałem okazję testować 8x (brak RAW'u) jedno co powiem to duży postęp przy ide z 2 MB urosło do 8MB i cholernie dobrze overburnuje 2 mb to za mało natomiast 8 to już całkiem nieźle jednak przydałby się burnproof lub coś podobnego ale i tak wyciągnęli wnioski co do trwałości to mam pewne wątpliwoście moze dlatego że długo tych nagrywarek nie trzymam co do łamania płytek to tak jak w tabeli (czyli nijak) 12 x chyba nie daje rady safediscowi v2 nie wspominając o 8ce |
![]() |
#10 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
sa niezle, ale duzo osob sie skarzy.
najlepsze sa Teaci i plexy
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.03.2001
![]() |
Ja kupilem dokladnie ten sam model jakis miesiac temu. Jak do tej pory zadnych problemow, spalilem jedna plytke ale tylko dlatego, ze nie mam wylaczonego autoodtwarzania i do cedeka wlozylem porysowana plytkie i przy czytaniu indeksu system po prostu zamarl. Jak na razie polecam, nie wiem tylko jak jest z trwaloscia.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Lepiej kup Teaca W512 - jest pewniejszy lepszy i w ogóle dobry.
Ma wszystko co trzeba.
#13 |
Gość
|
Ja ostatnio kupilem 8080B i jestem zadowolony ( na razie ). OVERBURN jak mazenie - 725 na 700. Zwalilem dopiero 1 plyte a to dlatego ze robilem CDCOPY i CDROM byl na tej samej tasmie co nagrywara i ponadto mialem win98 juz troche zszargany.
|
![]() |
#14 | |
Gość
|
Cytat:
Sprawa z gwarancją jest taka sama jak w przypadku HP. |
|
![]() |
#15 |
Gość
|
Czad sprzęt, może i Plextor jest lepszy ale ile kosztuje. A LG oferuje bezproblemowe nagrywanie płyt za niewielkie pieniądze.
|
![]() |
|
|