![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.01.2002
![]() |
Teac 516E - Nero 5.5.6.x power calibration error
Nagrywarka paliła płyty bez problemu przez 1,5 miecha po przeinstalowaniu WinXp (bo pod takim tylko u mnie smiga) wystąpił takowy bład - Wczesniej chodziła bez zająknięcia. Próbowałem zmiany Nero, praktycznie tylko jak zaczyna nagrywac wysakuje błąd "power calibration error" a nastepnie "This is a not CD-Recordable" i na koniec "Could not perform end of disc At Once" - próbowałem także Tack At Once i to samo. Nagrywam na Esperanzach ale probowalem na innych nosnika i to samo czyżby sprzęt już wysiadł - proszę o pomoc!.Zapomniałem dodać że przed zmianą win Xp czyli na starym systemie nagrywarka nie chciala palić płyt z 16x jedynie 8x,4x,2x - (to był właśnie powód zmiany windy). Jak właczałem Nero żeby nagrywala z 16x to slychac bylo jakby nie "załapywała" nośnika - było tak na wszystkich nośnikach - pomagał restart jedynie!!!
ZApomnialem dodac ze to samo sie zdarza na Win2000 i Win98 dzis inatalowalem i na zadnym systemie nie moge nagrac plyty!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Siema !
Przeczyść laser nagrywarki - ja tak zrobiłem i pomogło. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Ta nagrywarka ma 1,5 miecha ten laser jest czysciutki czyta nawet najbardziej porysowane plyty.Problem jest z kalibracja - moze wysiadla nagrywara?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
No to co , że jest nowiutka ?
Ja miałem te same komunikaty - i czyszczenie lasera w mojej nagrywarce pomogło. |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Jesli ta nagrywarka ma dopiero 1.5 miecha to pewnie masz na nia gwarancje,wiec smigaj do serwisu
|
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2001
![]() |
Spotkałem się z tym problemem w TEAC-u W58E.
Czym najlepiej wychyścić laser?? |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Spoko to lece do Serwisu zobacze co powiedza.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
![]()
Jak zakończyła się ta przygoda - mam w tej chwili to samo i szukam rozwiązania - faktycznie padła i serwus ją wymienił, czy pomogły jakieś zabiegi
![]() P.S. Moja ma ciutkę ponad rok i już nie mogę liczyć na darmową naprawę pozdro
|
|