![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
Witam,
Jeżeli któremuś z Was udała się ta sztuka, to proszę o podzielenie się z wynikami takich doświadczeń na Forum. Chętnie skorzystam ze sprawdzonego sposobu. Z góry dziękuję! |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Re: Czy da się przyspieszyć LG GCE8400B?
Cytat:
![]() zamontowanie wiatrakow chlodzacych daje kolejne 3 sekundy ![]() a najlepszy rezultat daje wymiana bebechow na jakies z wypalarki DVD (koniecznie LG) ![]() sorry za taki zarcik ale twoj post wydal mi sie smieszny a ze akurat jestem w humorze to....
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Czy da się przyspieszyć LG GCE8400B?
Cytat:
gratuluję dobrego humoru! Jednak moje pytanie, jak sądzę, nie każdemu użytkownikowi Forum wyda się równie zabawne jak Tobie. Wiem, że metodą flash'owania firmware'u można dokonać wspomnianej przeze mnie operacji z dobrym skutkiem dla użytkownika. Dlaczego mój typ napędu miałby stanowić wyjątek? (a może jednak stanowi?). |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Re: Re: Re: Czy da się przyspieszyć LG GCE8400B?
Cytat:
tu masz opis jak zrobic z wolniejszej nagrywarki to co ty masz :cool: z tego co widze to na cdrinfo jeszcze niesplodzili artykulu o przerobkach twojego napedu czyli trzeba bedzie za granica poszukac
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Re: Re: Czy da się przyspieszyć LG GCE8400B?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Co do prędkości nagrywania to nie, ale komfortu użytkowania TAK. Bios 1.12 IBM - uaktywania UDMA 33, obsługę MountRainier, oraz zmiejsza czas dostępu, i o kilka sekund przyspiesza nagranie płyty 40x (sam sprawdzałem
)
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Jeżeli znany jest Ci sprawdzony sposób przywrócenia funkcji drugiej diody LED, to napisz, jak to zrobić. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Jak narazie lepszego biosu do tej nagrywarki nie ma, a na diode nic nie poradzisz.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dioda to duperel w porownianiu z bonusami kore daje ten bios - chyba ze jestes konserwatysta i zle sie czujesz z tak przerobionym sprzetem - wtedy pozostaje tylko czekaeni na nowa wersje biosu 'ibm' (naturalnie po powrocie na stare smiecie - czyli bios od LG)
|
|
|
#12 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Cytat:
Jest sposób na uaktywnienie drugiej diody, składający się z kilku kroków: 1. Nauczyć się assemblera (chyba, że się dobrze zna ten język) ![]() 2. Zrzucić firmware do pliku ***.bin. 3. Odszukać fragment kodu odpowiedzialny za sterowanie diodami. 4. Wprowadzić drobne modyfikacje. 5. Wrzucić przerobiony firmware do wypalary. 6. Delektować się mruganiem dwóch diód, ewentualnie usiąść i płakać nad "martwą" nagrywarką jeśli coś pójdzie nie tak. Swoją drogą, jeśli komuś bardziej zależy na dwóch diodach niż na MR i UDMA33 powinien zostać przy biosie LG. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
No i mamy kolejną rzeczową odpowiedź na zadane pytanie
![]() Pozdrówka dla Harrego. |
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.10.2002
![]() |
lg 40x jest sterowana tym samym chipsetem co Asus 48x16x48x, zresztą konstrukcja obu napędów jest prawie identyczna (prawie dlatego że widziałem tylko zdjęcia asusa)
Może ktoś coś wymyśli.... |
|
|
|
|
#15 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Cytat:
) żart ofkoz) nadal będzie obsługiwał tylko jedną diodę. Widziałem kiedyś w necie fotkę napędu LG GCE-8400B for IBM i miała tylko jedną diodę. Niestety nie mogę znaleźć tej stronki, ale jak ją odszukam wrzucę link.Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|