Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2001, 21:44   #1
gAzZzZoR
Kinetic

Data rejestracji: 09.04.2001
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy komuś się to udało (Teac W54E bios 1.1Y)

Czy ktoś przegrał płyte zabezpieczoną SAfediskiem i ma Teac W54E z biosem 1.1y ?

Jeśli tak to piszcie (chodzi o to, że wiele osób ma dylemat czy wgrać nowszy bios czy zostać przy starym...)

THX. Pozdro
gAzZzZoR jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.04.2001, 22:13   #2
wwx
Gość

lepiej niech tego nierobia bo umnie nie chasa
s2 trudno dalem sie nabrac na nowy bios tzn 1.1Y
A tak na marginesie czy da sie powrocic do starego
biosy tzn 1.1b bo z tym biosem podobno mozna przgrywac s2
nara

Stary 18.04.2001, 22:29   #3
gAzZzZoR
Kinetic

Nie wiem czy da sie wrócić do starego biosu bo nigdy tego nie robiłe. Ja ze zmianą biosu czekałem do ostatniej chwili i efekty już widać:
Ty masz 1.1y i nie umisz przegrać safediska, a ja mam przestarzały bios i chodzi jaj marzenie !!! (bis 1.1b)
gAzZzZoR jest offline  
Stary 19.04.2001, 11:25   #4
martinez
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 17.04.2001
martinez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gazor - czyżbyś przeciął na Teac 54E grę zabezpieczoną SD2 ? Jeżeli tak, to jaką ?
Ja próbowałem Settlersów 4 i nic.
Podziel się inf. trochę bardziej.

Pozdrawiam

guru
martinez\nGG #755669
martinez jest offline  
Stary 19.04.2001, 13:02   #5
slawko
Gość

Ja mam podobny problem z teacem 512eb Jezeli ktos zna sposob na powrót do starej wersji firmwaru to chetnie skorzystam

Stary 19.04.2001, 15:58   #6
martinez
Wyjadacz ;)

Ja znalazłem świetny sposób !!!
Otóż wziąłem... i sprzedałem
martinez\nGG #755669
martinez jest offline  
Stary 19.04.2001, 16:56   #7
jaro1
Gość

Na temat wgrywania starszych wersji biosa: istnieje sposób ,który działa na prawie każdej nagrywarce.Sposób trochę ryzykowny (może zniszczyć "flasha).Osobiście procedure tą wykonywałem cztery razy (na różnych nagrywarkach) za każdym razem z powodzeniem jeśli chcecie mogę opisać.

Stary 19.04.2001, 23:42   #8
gAzZzZoR
Kinetic

Do jaro1: opisz tę metodę. Chętnie douczę się tego szczegółu. Myślę, że skorzysta wielu...

Do Wszystkich: otóż według moich obliczeń (bla bla bla obliczeń) śą różniące się od siebie safediski2. Czyli każdy tytuł jest chroniony innym safediskiem (prawdopodobnie inaczj jest szyfrowany - utrudnienie dla crackerów, lub inaczej błędne sektory rozmieszczoane są na dysku).

A ja przegrałem RED ALERTA (piękna gra - moja opinia) - na dwóch płytach jest safedisk2 (wykryłem clonym 1.07b). Przegrałem ją NEREM !!!! (tak tak, nerem 5.0.3.8 !. Nie jestem wariatem - bawiłem się z CD-RW i zrobiłem kopie Nerem - ku mojemu zdziwieniu płyta chodziła !!!)
Clonem też sie udało kilka razy. Zawsze bez pudła.

Nie wiem czy setlersy IV przegra - planuje to sprawdzić.
gAzZzZoR jest offline  
Stary 20.04.2001, 00:14   #9
gAzZzZoR
Kinetic

I jeszcze jedno (pisze tutaj bo tamta strona z nagrywaniem play station ładuje mi sie chyba z 10 minut)

Nie zmienia Ci się ilość postów Martinez - ciągle 28. Ciekaw jestem czemu. Masz SDI czy jakiś inny stały dostęp ?

I jeszcze jedno: Jak by tak popatrzeć to listy piratów są "przesycone" błędami ortograficznymi. Nie chodzi tu o błędy na trudnych wyrazach np. gżegżółka czy coś podobnego, ale zauważyłem że ja sam robie takie BANALNE błędy że aż mi gupio...

Czy to znaczy że piraci to analfabeciarze ;-))))))
Niektóre błędy są śmieszne, ale to jest dość powarzne (poważne czy powarzne) Ja chyba zaczne używać słownika.

Nara. Gazor
gAzZzZoR jest offline  
Stary 20.04.2001, 09:06   #10
martinez
Wyjadacz ;)

jaro1 : pewnie - opisz tą metodę. Zawsze można się czegoś nauczyć.

gazor : również uważam że SD2 jest bardzo różne. Nie wiem czy znasz tytuł np. Tony Pro Skater 2. Tam występuje również SD2, a dał się przeciąć bez problemu na HP 9110. Do tej pory najlepszym testerem był dla mnie Hitman. Jeżeli chciałem sprawdzić czy sprzęt przegywa SD2, to odpalałem Hitmana. I zawsze miałem jasność (i zniszczoną płytkę )
Udało ci się przegrać RED ALERTA. Moje gratulacje. Pytanko - robiłeś kopię z oryginału ?
Co do błenduf ortograficznych - cóż, każdy pisze jak umie. Część może mieć dyslekjsę, inni mogą chodzić dopiero do i klasy szkoły podstawowej, a jeszcze inni... cóż - jak się spędza cały wolny czas przy komputerze (a nie przy książkach) to można zapomnieć o zasadach ortografii. Chyba żeby tekst wpisywać w Wordzie, robić korekcję błędów i dopiero potem wklejać na forum
No i nie zapominaj o tym że pirat musi być szybszy niż własne myśli. Czasami mózg nie nadąża za palcami
Niekiedy widać to po moich "wypocinach"....

pozdrawiam wżystkih piratuf anal fabetuf
martinez\nGG #755669
martinez jest offline  
Stary 21.04.2001, 13:23   #11
gazor.
Gość

Red alertta przegrywałem z kopii - nie był to orginał.

No jaro1 - prosimy o opis

Nara

Stary 21.04.2001, 14:29   #12
Smiech
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2001
Smiech zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to wszystko wyjaśnia Gazor. Kopiowałeś z pirata dlatego każda kopia wykonana byle jakim programem będzie działała a to że clony wykrył ci że płyta jest zabezpieczona Safedisc 2 to on wykrywa nawet jeśli płyta była nagrana w ten sposób że została przegrana po plikach na dysk i podmieniony exek na crackowany.
Jeśli nie wierzysz to przegraj tą twoja niby zabezpieczoną płyte po plikach na dysk i wypal sobie to na RW a zobaczysz że będzie działac chociaż Clony będzie nadal wykrywał na niej Safedisca 2

Teraz moje stwierdzenie jeśli ktokolwiek chce być pewien czy jego nagrywarka kopiuje Safedisc 2 i jakiekolwiek inne zabezpieczenie to niech robi kopie z ORYGINAŁU gdyż nawet idealna kopia na CDR nie jest REPREZENTATYWNĄ kopią i nie mamy żadnej gwarancji czy ktoś już czegoś w niej nie namieszał.
POwtarzam jeszcze raz jedynie kopie oryginalnych płyt działające bez żadnych patchy,playbackupów i na innych napędach są podstawą do stwierdzenia czy nagrywarka kopiuje Safedisc2.

Ja też mam Teac CD-W54E ver 1.1b i stwierdzam na 50 % że ona nie kopiuje Safedisc 2 (50 % dlatego że kopiowałem z image zrzuconego przez kogos gry black and White PL, dopiero jak dostane jakiś oryginał w łapki i sam sprawdze to będe wiedział na 100 %)
Smiech jest offline  
Stary 22.04.2001, 01:33   #13
gAzZzZoR
Kinetic

Najgorsze jest to, że masz prawdopodobnie racje...

Faktycznie, dziwne było to, że nawet nero ją przegrał.

Ale z siebie kretyna zrobiłem. Faktycznie, zanim z takim czymś wyszczeliłem miałem to sprawdzić...

Jedyna rzecz, która mnie może jeszcze rozgrzeszyć, to to, że FAKTYCZNIE nagrywa safediska. Jest jeszcze promyk nadziei ...

Gazor.

P.S. Jeśli nagrywarka Teac W54E z biosem 1.1b faktycznie nie przegrywa safediska, to wszystkich ktorych wprowadziłem w błąd przepraszam. Ale cały czas mam nadzieje, że może komuś się uda i da promyk nadziei...
gAzZzZoR jest offline  
Stary 24.04.2001, 15:35   #14
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. jak wykonać downgrade z ver 1.1y
2. gdzie znaleźć wcześniejsze wersje biosu?
cana jest offline  
Stary 25.04.2001, 12:08   #15
martinez
Wyjadacz ;)

Cytat:
gazor (22-04-2001 01:33):

Najgorsze jest to, że masz prawdopodobnie racje...
gzorku - otrzyj łzy.
Niestety zdarzają się pomyłki.
A ja muszę potwierdzić że na 100% Teac 54E nie kopiuje safedisca 2.
Próbowałem zrobić klona Black&White i Settler IV (oba oryginały) i nic. Nie odzywałem się za mocno, bo nie pamiętałem na jakim firmware to robiłem.

pozdrawiam
martinez\nGG #755669
martinez jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: