![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Czy komuś się to udało (Teac W54E bios 1.1Y)
Czy ktoś przegrał płyte zabezpieczoną SAfediskiem i ma Teac W54E z biosem 1.1y ?
Jeśli tak to piszcie (chodzi o to, że wiele osób ma dylemat czy wgrać nowszy bios czy zostać przy starym...) THX. Pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
lepiej niech tego nierobia bo umnie nie chasa
s2 trudno dalem sie nabrac na nowy bios tzn 1.1Y A tak na marginesie czy da sie powrocic do starego biosy tzn 1.1b bo z tym biosem podobno mozna przgrywac s2 nara |
![]() |
#3 |
Kinetic
![]() |
Nie wiem czy da sie wrócić do starego biosu bo nigdy tego nie robiłe. Ja ze zmianą biosu czekałem do ostatniej chwili i efekty już widać:
Ty masz 1.1y i nie umisz przegrać safediska, a ja mam przestarzały bios i chodzi jaj marzenie !!! (bis 1.1b) |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
gazor - czyżbyś przeciął na Teac 54E grę zabezpieczoną SD2 ? Jeżeli tak, to jaką ?
Ja próbowałem Settlersów 4 i nic. Podziel się inf. trochę bardziej. Pozdrawiam ![]() ![]()
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Ja mam podobny problem z teacem 512eb Jezeli ktos zna sposob na powrót do starej wersji firmwaru to chetnie skorzystam
|
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ja znalazłem świetny sposób !!!
Otóż wziąłem... i sprzedałem ![]()
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Na temat wgrywania starszych wersji biosa: istnieje sposób ,który działa na prawie każdej nagrywarce.Sposób trochę ryzykowny (może zniszczyć "flasha).Osobiście procedure tą wykonywałem cztery razy (na różnych nagrywarkach) za każdym razem z powodzeniem jeśli chcecie mogę opisać.
|
![]() |
#8 |
Kinetic
![]() |
Do jaro1: opisz tę metodę. Chętnie douczę się tego szczegółu. Myślę, że skorzysta wielu...
Do Wszystkich: otóż według moich obliczeń (bla bla bla obliczeń) śą różniące się od siebie safediski2. Czyli każdy tytuł jest chroniony innym safediskiem (prawdopodobnie inaczj jest szyfrowany - utrudnienie dla crackerów, lub inaczej błędne sektory rozmieszczoane są na dysku). A ja przegrałem RED ALERTA (piękna gra - moja opinia) - na dwóch płytach jest safedisk2 (wykryłem clonym 1.07b). Przegrałem ją NEREM !!!! (tak tak, nerem 5.0.3.8 !. Nie jestem wariatem - bawiłem się z CD-RW i zrobiłem kopie Nerem - ku mojemu zdziwieniu płyta chodziła !!!) Clonem też sie udało kilka razy. Zawsze bez pudła. Nie wiem czy setlersy IV przegra - planuje to sprawdzić. |
![]() |
![]() |
#9 |
Kinetic
![]() |
I jeszcze jedno (pisze tutaj bo tamta strona z nagrywaniem play station ładuje mi sie chyba z 10 minut)
Nie zmienia Ci się ilość postów Martinez - ciągle 28. Ciekaw jestem czemu. Masz SDI czy jakiś inny stały dostęp ? I jeszcze jedno: Jak by tak popatrzeć to listy piratów są "przesycone" błędami ortograficznymi. Nie chodzi tu o błędy na trudnych wyrazach np. gżegżółka czy coś podobnego, ale zauważyłem że ja sam robie takie BANALNE błędy że aż mi gupio... Czy to znaczy że piraci to analfabeciarze ;-)))))) Niektóre błędy są śmieszne, ale to jest dość powarzne (poważne czy powarzne ![]() Nara. Gazor |
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
jaro1 : pewnie - opisz tą metodę. Zawsze można się czegoś nauczyć.
gazor : również uważam że SD2 jest bardzo różne. Nie wiem czy znasz tytuł np. Tony Pro Skater 2. Tam występuje również SD2, a dał się przeciąć bez problemu na HP 9110. Do tej pory najlepszym testerem był dla mnie Hitman. Jeżeli chciałem sprawdzić czy sprzęt przegywa SD2, to odpalałem Hitmana. I zawsze miałem jasność (i zniszczoną płytkę ![]() Udało ci się przegrać RED ALERTA. Moje gratulacje. Pytanko - robiłeś kopię z oryginału ? Co do błenduf ![]() ![]() No i nie zapominaj o tym że pirat musi być szybszy niż własne myśli. Czasami mózg nie nadąża za palcami ![]() Niekiedy widać to po moich "wypocinach".... pozdrawiam wżystkih piratuf anal fabetuf
martinez\nGG #755669 |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Red alertta przegrywałem z kopii - nie był to orginał.
No jaro1 - prosimy o opis Nara |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2001
![]() |
No to wszystko wyjaśnia Gazor. Kopiowałeś z pirata dlatego każda kopia wykonana byle jakim programem będzie działała a to że clony wykrył ci że płyta jest zabezpieczona Safedisc 2 to on wykrywa nawet jeśli płyta była nagrana w ten sposób że została przegrana po plikach na dysk i podmieniony exek na crackowany.
Jeśli nie wierzysz to przegraj tą twoja niby zabezpieczoną płyte po plikach na dysk i wypal sobie to na RW a zobaczysz że będzie działac chociaż Clony będzie nadal wykrywał na niej Safedisca 2 Teraz moje stwierdzenie jeśli ktokolwiek chce być pewien czy jego nagrywarka kopiuje Safedisc 2 i jakiekolwiek inne zabezpieczenie to niech robi kopie z ORYGINAŁU gdyż nawet idealna kopia na CDR nie jest REPREZENTATYWNĄ kopią i nie mamy żadnej gwarancji czy ktoś już czegoś w niej nie namieszał. POwtarzam jeszcze raz jedynie kopie oryginalnych płyt działające bez żadnych patchy,playbackupów i na innych napędach są podstawą do stwierdzenia czy nagrywarka kopiuje Safedisc2. Ja też mam Teac CD-W54E ver 1.1b i stwierdzam na 50 % że ona nie kopiuje Safedisc 2 (50 % dlatego że kopiowałem z image zrzuconego przez kogos gry black and White PL, dopiero jak dostane jakiś oryginał w łapki i sam sprawdze to będe wiedział na 100 %) |
![]() |
![]() |
#13 |
Kinetic
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najgorsze jest to, że masz prawdopodobnie racje... Faktycznie, dziwne było to, że nawet nero ją przegrał. Ale z siebie kretyna zrobiłem. Faktycznie, zanim z takim czymś wyszczeliłem miałem to sprawdzić... ![]() Jedyna rzecz, która mnie może jeszcze rozgrzeszyć, to to, że FAKTYCZNIE nagrywa safediska. Jest jeszcze promyk nadziei ... Gazor. P.S. Jeśli nagrywarka Teac W54E z biosem 1.1b faktycznie nie przegrywa safediska, to wszystkich ktorych wprowadziłem w błąd przepraszam. Ale cały czas mam nadzieje, że może komuś się uda i da promyk nadziei... |
![]() |
![]() |
#14 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
1. jak wykonać downgrade z ver 1.1y
2. gdzie znaleźć wcześniejsze wersje biosu? |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Niestety zdarzają się pomyłki. A ja muszę potwierdzić że na 100% Teac 54E nie kopiuje safedisca 2. Próbowałem zrobić klona Black&White i Settler IV (oba oryginały) i nic. Nie odzywałem się za mocno, bo nie pamiętałem na jakim firmware to robiłem. pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
|
|