![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
WinOnCD 6 i Lite-On 52327S
Problemik polega na tym że nie od końca prawidłowo WinOnCD rozpoznaje ten model nagrywarki. W opcjach "recorder information" model tej nagrywarki jest wykrywany poprawnie ale pisze że nagrywarka nie obsługuje "Session-at-Once recording", "CD-TEXT" i "Sub-channel recording". W zakładce "driver information" można zauważyć że plik odpowiedzialny za właściwe wykrywanie nagrywarki "gri_mmc.dll" jest datowany na kwiecień bieżącego roku, a z tego co pamiętam wtedy tego Lite-Ona nie można było jeszcze nigdzie kupić. Wydaje mi się że tutaj tkwi problem, pakiet mam zaktualizowany do wersji 6.02.1041, nowszej na stronie producenta nie znalazłem. Nagrywarka działa poprawnie pod kontrolą tego softu ale jak widać niektore opcje są podawane niewłaściwie. Czy jest jakaś rada na tego typu problem ?
pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez rcobex : 07.11.2003 o godz. 08:41 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hahaha
standardowy problem WinOnCD - niestety powazny w tym pakiecie lista obslugiwanych nagrywarek nie jest aktualizowana z reszta pakietu, tylko wgrywana jest nowa wersja tego pliku, ktory podales - dzieki temu nie ma co kilka dni nowej wersji (jak w nero) - ukazuja sie tylko nowe wersje driveru ale roxio pokpil sprawe i aktualizacja dokonywana jest gdzies tak raz na rok ^_^ nawet jak juz wychodzi nowy driver to i tak nie obsluguje sporej czesci nagrywarek ^_^ mojego 3,5letniego Teaca do dzis nie ma w bazie WinOnCD nic na to nie poradzisz - mozesz emulowac inna nagrywarke, to jedyna rada albo wrocic do nero w EasyCD jest to samo, ale tam nie ma mozliwosci dokonywania zaawansowanych ustawien - wiec uzytkownik nigdy sie o tym nie dowie pisalem juz wczesniej - WinOnCD jest nie do pobicia - jesli rozpozna poprawnie funkcje spawary pozdro |
![]() |
![]() |
#3 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Racja, wspominałeś już wczesniej w innym poscie na temat WinOnCD 6. Pozostaje czekac na aktualizacje lub korzystać z Nero.
#4 |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Cofni same sterowniki "gri_mmc.dll" do wersji 6.01.1012 i wszystko bedzie ok.
Ostatnio zmieniany przez JAROmix : 11.11.2003 o godz. 16:42 |
![]() |
![]() |
|
|