![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() |
Please Help!! AudioCD i odtwarzacz CarAudio.
Witam!
Mam ogromny problem ze zmuszeniem samochodowego Blaupunkta do "poprawnego" odtwarzania plytek AudioCD. Dodam ze sprawa dotyczy tylko kopii na plytkach CDR. Kiedy uzywam oryginalu wszystko jest OK. Ale nie po to wydaje 50zl-60zl na plyte zeby ja zniszczyc w samochodowym radyjku. Z tego wynika ze musze zrobic odpowiednia kopie. I tu sie wszystko komplikuje, plytki nagrywam w nero 6.6.x.x z predkoscia 4x (zarowno w trybie TAO czy DAO), na nosnikach Verbatim lub TDK, wszystko wydaje sie w porzadku na komputerze, natomiast w radiu samochodowym plyta sie odtwarza ale skrzeczy, jak jasna cholera. Im bardziej radio rozgrzane tym bardziej . Nie wiem gdzie wystepuje problem, moze lepiej wypalic np. EAC'iem na plytach dedykowanych do CDaudio. Prosze o pomoc, od tego marnowania plytek juz mnie glowa boli. :\
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dobra, probowalem na RW nagrac audio pod EAC'iem ale pokazuje blad set drive parameters cos tam. Magicy pd EAC'a pomozcie cos z tym fantem! Moze standardowe sterowniki w EAC'u sie nie nadaja i trzeba zainstalowac ASPI, wolabym nie bo pozniej wszystko sie pierniczy z roznymi progsami do nagrywania, ale jak trzeba ....
|
|
|
|
|
#3 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Write Error! Set write parameters: Invalid field in parameters list...-
Sprawdż czy EAC obsługuje Twoją nagrywarkę w Trybie EAC Write ... lista nagrywarek...http://www.forum.eac-audio.de/index.php?showforum=22 Jeśli odtwarzacz nie czyta CDR ...to bardzo wątpliwe że go zmusisz do tego.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 03.01.2005 o godz. 22:03 |
|
|
|
|
#4 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
hmm... a ja jestem za zainstalowaniem ASPI bo on w wiekszosci rozwiazuje problemy z trzaskaniem trzeszczeniem i innym dziwnym zachowaniem audio.... a skad Ci przyszlo do gowy ze cos sie psuje z programami do nagrywania to nie wiem. Sciagnij se ForceASPI 1.7 i wtedy proboj
a jezeli nie pojdzie to chyba nic innego Ci nie pozostaje niz oryginaly... mozesz jeszcze poprobowac z roznymi barwnikami (zielony, niebieski...) i z plytami do audio... albo postaraj sie o tloczone czysciochy jak masz dosteppozdro ![]() ..::EDIT::.. zapomnialem sie spytac? To nowy odtwarzacz czy raczej starszy? Jezeli nowsyz to moze 8x sproboj lub 16x?
![]() Ostatnio zmieniany przez mallow : 03.01.2005 o godz. 22:21 |
|
|
|
|
#5 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
tak...sterownik ASPI także koniecznie zainstaluj, najlepiej z pakietu ForceASPI 1.7 .
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Co do Blaupunkta to w miare nowy sprzet ale nie obslugujacy mp3. na liscie kompatybilnych nagrywarek z EAC'iem nie ma niestety mojego PHiLiPSa PCRW404K, choc z tego co widze chyba zaden PhiLiPS nie jest "kompatybilny" z tym progsem. Tak czy owak nagrywarke bede niebawem zmienial wiec moze bedzie lepiej, zobacze jeszcze z ASPI.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno pytanko, troche *****ne chyba, czy moze byc ForceASPI 1.8, jest na bazie sterownika Adapteca 4.71.2, a ForceASPI 1.7 na 4.61 bodajze. Jest jakas roznica poza obsluga wiekszej ilosci sprzetu?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.12.2004
![]() |
Jest to raczej wina radia,mam dośc starego Blaupunkta London RDM104 i śmigają na nim wszystkie wypalone płytki bez żadnych zaciachów nawet na "dziurawej" drodze
, nagrywam w Nero 6.6 w różnych nośnikach i nigdy nie miałem problemów. Dodam że radio miało kiedys mymieniane laser jakieś 6 lat temu, do dziś eksploatowane nie sprawia problemów, być moze jeśli to nie wina radia, to napewno jest coś nie tak z nagrywarką, proponuje nagrać płytki na innym sprzęcie i sprawdzić jak się sprawuje, oczywiście z prędkością max x8. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat: