![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
Skasowany BIOS w nagrywarce ASUS 2410A
Mam problem, posiadam nagrywarke ASUSa 2410A ale niestety ma zle sflashowany bios przez co komp wogole nie wykrywa tego urzadzenia i nie da sie na nowo sflashowac biosa - jak mam to naprawic ??
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Czeka Cię wizyta w jakimś serwisie, kolego
.
|
|
#3 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Cytat:
Oczywiście poznałem to na własnej skórze ( niestety), kiedyś zachciało mi się flashowania mojej nagrywarki i skończyło się to w ten sam sposób co u Ciebie. Bios nie widzi napędu i w ogóle ma kłopoty z odpaleniem kompa, a smażarka ani mru mru, tacka się nie wysuwa, dioda nie świeci, kompletne zero. Szybciutko zasięgnąłem języka i dowiedziałem się że można to zrobić w jakimś serwisie, albo zakładzie naprawczym. Niestety koszt re-flashu przekraczał wartość sprzętu (około 40zł). Dałem sobie spokój i kupiłem nową. Jeżeli nie znasz kogoś kto zrobi Ci to za fri albo taniej, to też sobie daj spokój i spraw sobie nową . Pozdrawki
|
|
|
#4 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz sprubować mtk flashem po dos i wymusić wgrywanie biosu. Powinno pomuc. Z moim litkiem były podobne problemy ale wgranie pod dosem mu pomogło. Zawsze warto próbować
|
|
|
![]() |
|
|