![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2002
![]() |
TEAC CD-W524E v1.0d-niedziała
Tak wiem-jestem nowycjuszem- wgrałem bios v1.0d miałem v1.0a-teraz wiem co zrobiłem zle.Mam prozbe czy moze ktos poradzic jak usunoc problem,czy wogule idzie naprawic nagrywarke?Nagrywarka czyta płyty,system jom widzi-niestety nie nagrywa.Prubowałem wgrac jeszcze raz bios v1.0d-i nic stego update niechce startowac.Za pomoc bende wdzieczny.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Wycofuję ten post....Sorry KRISO
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Gosciu masz niesamowitego pecha...
Orginalnie miałem 1.0b więc niewiele straciłem ![]() Zapakowałem 1.0d głównie ze względu na MRW - wszystko działa za***iście. Albo miałeś ***niętą nagrywarkę, albo s***iłeś coś po drodze... |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
Cytat:
"UWAGA: Jezeli nagrywarka wyposazona jest oryginalnie w bios 1.0A to bezwzglednie konieczny jest uprzedni upgrade BIOSu do wersji 1.0C - w innym wypadku istnieje ryzyko blednej aktualizacji BIOSu i wynikajacych z tego komplikacj w postaci problemow z nagrywaniem nosnikow a nawet calkowitej utraty mozliwosci nagrywania." Wystarczylo przeczytac. No comments...
![]() |
#5 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety i ja padłem pod gruzami "małymi literkami" i mój Teac jest do beki. Ale podniosłem się na duchu czytając podpowiedzi "kolegów" !@#$ czy te pliki są czytane przez samych k***ów ? Wydaję mi się, że jak się nie ma co do powiedzenia to się k.. milczy uff..
Może jednak ktoś rozwiązał już ten problem i mógłby pomóć ?! Jak załadować niższy bios ?!
#8 |
WeldMaster
![]() |
Te kolego ,uwazaj na skręty.Jak bys pilnie czytał posty to dowiedziałbyś sie ze do Teaca 524 bios 1.0a jest tylko fabrycznie a pózniej 1,0c i1.0d.
A czy zle upgradowaną nagre mozna uratowac ,to zobacz na stronie prod. albo w serwisie,ale wg.mnie nie mozna juz tego cofnąc!!! Jak chcesz cofac kup LG,tam mozna!!! |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
dowiadywałem się i mam smutną wiadomość - nie da się cofnąć biosu
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Witam wszystkich. Dzisiaj mogę się już podzielić chyba pełnymi informacjami na ten smutny temat ...
W tym modelu Teac`a Bios zawarty w epromie jest lutowany na płytkę (nie można go "wydłubać" i zresetować na programatorach zewnętrznych) ![]() Na dzień dzisiejszy pudło trzeba zatargać do dostawcy i pewnie "bulnąć" Apropos czytania ... nie gadajcie mi, że tak wszystko czytacie ... Mam nadzieję, że jak komuś się noga powinie to nie spotkacie się z głupimi żartami lub kpiną ... Pozdro |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam QLogic |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
a propo serwisu to też nie jest takie proste- pytałem się kilku serwisantów o cofnięcie biosu i powiedziano mi że trzeba go uszkodzić a póżniej ewent. przeprogramować ale nikt z tych serwisanów nie podjął by się tego.
|
![]() |
#13 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poszukaj wsrod postow cOrdata (sorry jesli blednie podalem nicka), podal tam sposob "na nakladke", to taki dla domowych elektronikow. Co prawda, o ile pamietam, potrzeba do tego nowego (takiego samego) modulu pamieci i programatora, ale logiczny i wykonalny. Warto wiedziec i sie zastanowic. Powodzenia :-)
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Gość
|
Cytat:
I Ty nazywasz kogoś pajacem ![]() Zobacz na siebie !!! Kolega kriso miał (a moża nadal ma) problem z nagrywarką, więc postanowił prosić o pomoc na tym forum. I zamiast faktycznie pomóc mu rozwiązać problem, jak to zrobili niektórzy, to się z niego śmiejesz. Z tego co widzę masz na liczniku ponad 150 postów, ale jeśli wszystkie były takie płytkie jak ten powyższy, to zastanawiam się, dlaczego administratorzy jeszcze Cię nie wywalili. Tak więc PAJACU lopus lepiej się zastanów, zanim następnym razem coś napiszesz, a jak nie masz nic mądrego do napisania to po prostu spasuj. Także jestem nowym forumowiczem i naprawdę dowiedziałem się wielu rzeczy, od kiedy zaglądam na cdrinfo.pl i na forum, ale CWANIACZKI takie jak Ty, stawiają to forum w bardzo złym świetle. Oby takich było jak najmniej. Pozdrawiam wszytkich, którzy pomagali rozwiązać problemy moje i innych forumowiczów, bo to oni tak naprawdę tworzą to forum a dopiero na drugim miejscu Ci, którzy potrzebują ich pomocy ! TOMMYx |
|
![]() |
#15 |
WeldMaster
![]() |
Hej TOMMYx. Po co te nerwy!!!Nikogo imiennie nie nazwałem PAJACEM tak jak ty to zrobiłes w moim przypadku.Kolega KRISO nie miał problemu z nagrywarką dotąd aż nie wziął sie za upgrade dobrego sprzętu.Mam bardzo niemiłe wspomnienia z przeszłosci(np.gdy 1mega pamieci kosztował 100zł!!) i wtedy mi takiego forum brakowało.Wolałbym wejsc na forum PRZED ryzykowną operacją a nie po fakcie.
Proszę publiczności,myslałem ze komus na tym forum pomogłem,a ze nie raz nerwy pusciły... Chyba niepotrzebnie logowałem sie na nowym forum........................ |
![]() |
![]() |
|
|