![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
TEAC CD-W524EB i bufor 1404KB?!
Kupiłem nowiutką nagrywarkę i wszystko jest oki, poza jedną rzeczą...
Bufor jest pokazywany nie jako 2048KB a jako 1404KB! Brat Qpował nagrywarke wraz ze mną, ale jeszcze nie miałem okazji sprawdzić... stwierdziłem że najpierw napiszę, może wiecie coś czego ja nie wiem (słyszałem że trzeba wiedzieć jak podejść do TEAC'a )Sprawdzałem pod nero 5.5.7.2 i Fuerio (nic innego chwilowo nie mam pod ręką). Pliz nie krzyczcie (ktos tu ostatnio się fqurzył i postanowił promować LG żeby uniknąć pytań o TEAC ), jeśli wiecie co to jest (wydaje mi się że nagrywarka wykryła by fizyczne uszkodzenie, albo chociaż robiła błędy... ale tego nie robi!)
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
ale z moich info i tego co bylo setki razy na forum to ma tak kazdy teac.
moja 516eb ma podobnie. wynika to stad ze czesc tej pamieci zajmuje firmware. jesli sie myle to prosze poprawic mnie pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
#3 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Obejrzyj załączonego screena........
|
|
|
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Od niedawna jestem na forum, jak przeszukiwałem stare wiadomości to wśród wyników wyszukiwania nie znalazłem '1404'.Głupio sie przyznac, ale jak czytałem recenzję tej nagrywarki, nie przejrzałem tych screenów z programów... a tam przeciez wszystko jest ![]() Dzięki za tą informację, nawet nie wiecie jak mnie to ucieszyło ![]() Co do tego Firmware: powaznie firmware do tych nagryarek ma ponad .5MB? sporawy... Raczej podejrzewałbym że jesli tak jest wszędzie, to ten obszar zarezerwowany jest dla wyższych celów ![]() Może to jest część buforowa wykorzystywana ZAWSZE, nawet gdy z softu sie conieco powyłącza... Firmware jest zwykle w pamięci stałej, oddzielny moduł (niektóre dyski twarde mają na podstawkach) scalony, chociaż na nagrywarkach JESZCZe się nie znam.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
staruszek
![]() |
Cytat:
gdzie to wyczytales? bo flasher z biosem ma ponizej 1 MB a jest to chyba raczej caly bios a nie jak w nowych telefonach nokia. pzdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#6 | ||
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#7 |
|
staruszek
![]() |
a wiec zjadles 0 bo napisales .5 a powinno byc 0.5
coz, kazdemu sie moze zdazyc tak pomylka - szczegolnie po pracy w arkuszu kalkulacyjnym lub nawet kalkulatorze. pzdrwm Nikita_bennet
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Zwykle tak piszę, tylko niewszyscy się do de tego przyzwyczaili
|
|
|
![]() |