![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2004
![]() |
![]()
Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem nagrywarki LG 8481B, która od pewnego czasu wypala maksymalnie prędkością 16x. Kupuje najlepsze płyty (kombinowałem z Platinum, TDK, Verbatimami). DO wyboru mam wszystkie wyższe prędkośći, ale nagrywara w trakcie wypalania zwalnia do 16x. DMA włączone. Systemy wszystkie od 98 do XP. Zainstalowanie różnych wersji ASPI nic nie daje, podobnie jak upgrade biosu. Przyniosłem od kumpla taki sam model, jest to samo, chociaz u niego wszystko poprawnie wypala. Symulacja przebiega bez zarzutu z wybraną prędkością. Robiłem już wszystko co się dało, po prostu kurde nie mam pojęcia co się schrzaniło. Podlączałem na rożnych kanałach i konfigach - nic. Help me!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
masz jeszcze gwarancje ![]()
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wyglada na typowy problem dma, ale skoro sprawdzales... wykrec i zobacz u kumpla - skoro jego spawara dzial u ciebie tez dziwnie to chyba jednak twoj system...
czy to wystepuje zawsze czy tylko przy kopiowaniu onthefly / z hdd? podaj jak masz podlaczony sprzet na kabelkach i na jakich |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Gdyby to było DMA to byłoby to samo z kopiowaniem plików na dysk, a to odbywa się w około 3 min. Dysk mam Maxtor 80GB na master primary, lg na master secondary. Wczesniej miałem fujitsu 8gb i było podobnie. Najdziwniejsze jest to że jak ją kupiłem rok temu to nie było żadnych problemów.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Co dziwne płyty CD-RW zapisuje z maksymalną szybkością 24X, a zwykłe CD maksymalnie z 16x. Nie wiem co robić.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teraz to jeszcze dziwniejsze - ten ostatni objaw wskazywalby znowu na padajacy laser (ewentualnie brudny), ale jesli na nagrywarce kumpla - u niego sprawnej - maszto samo
![]() |
![]() |
![]() |
|
|