![]() |
[QUOTE]maareczek napisa***322;(a)
[B] a od kiedy to dyski sie podlacza razem z CDROM-ami albo CDRW ???? po co ???? zeby znmulic swoje dyski poprzez spadek transferu i wydajnosci. Mimo ze bedziesz mial nawet dyski ATA-100 albo ATA-133 to i tak ci beda chodzili jako ATA-33 tak jak CDROMY. nie wykorzystasz w pelni swoich dyskow. ====================== bzdura na kolkach, nie opuzni ci dysku dopuki nie korzystasz z cdromu ,dvd czy cdrw a jak korzystasz to jaka roznica??? i tak ci szybciej nie bedzie przygrywac z plytki na hddd i tak wiec niech nikt nie mowi ze podlaczenie hdd z napedem optycznym zwolni dusk do udma 33 to bzdura |
[QUOTE]Bidi napisa***322;(a)
[B] Cytat:
A jak nie wierzysz to sam sprawdz! (ps. ja sprawdzilem i opinia z forum sie sprawdzila! zwolnilo dysk do DVD!) |
Cytat:
Nieucz innych głupot, "łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo" - nie spina się razem napędów wolnych z szybkimi. Cechą Twojego pomysłu jest to, że: 1 wszystkie napędy są wolne i to jest podstawowa wada Twojego rozwiązania, 2 transfer z CD-ROMu jest szybszy do nagrywarki (są na różnych IDE) - ma znaczenie przy przegrywaniu "w locie" i to jest jedyna zaleta Twojego pomysłu. 8) |
Cytat:
1de2hdd tak wiec soryy jeśli komuś żle doradziłem;) :-D |
[QUOTE]Bidi napisa***322;(a)
[B bzdura na kolkach, nie opuzni ci dysku dopuki nie korzystasz z cdromu ,dvd czy cdrw a jak korzystasz to jaka roznica??? i tak ci szybciej nie bedzie przygrywac z plytki na hddd i tak wiec niech nikt nie mowi ze podlaczenie hdd z napedem optycznym zwolni dusk do udma 33 to bzdura Witam ! Pozwólcie ze zostawię to bez mojego komentarza / no moze nie całkem:) / poprostu BIDI wnosi nam tu nowe teorie ... proszę bardzo w koncu niedawno podważyli teorię EINSTEINA na temat stałej prędksci wiatła więc ... PS: Ja tam jestem za Einsteinem reszta moze się mylić !:-D |
TEAC
Jak są zajęte wszystkie kanały IDE na płycie to często są taki problemy. To nie musi skończyć się na wymianie okablowania. w około 30% takich problemów trzeba kupić kontroler IDE wcisnąć go do wplnego PCI i wpiąć do niego dyski a napędy ATAPI pozostawić podpięte do płyty, pamiętając aby nagrywarka była na master i najlepiej jako "secondary master" ;)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |