![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.03.2002
![]() |
![]()
Zmieniłem uszkodzoną mechanicznie nagrywarkę YAMAHA CRW3200E-VK na identyczną nowszą ( o 3 miesiące) i mam kłopot z odczytem płyt audio nagranych w normalnym trybie (disc at once)z szybkością 2/4/8.
Gdy jest nagrana w trybie Audio Master Recording jest wszystko i wszędzie OK. Gdy jest nagrana inaczej wszystkie odtwarzacze ją widzą, ale mój wiodący DENON DCD 3000 po długim namyśle wyświetla same zera. Po komendzie PLAY też długo sie namyśla, ale gra. Tymczasem wszytkie płyty nagrane na poprzedniej (takiej samej)nagrywarce odczytuje w momencie i radzi sobie bez problemów. Próbowałem na NERO i CD CLONE - to samo. Co to może być?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
firmware
![]()
#3 |
Gość
|
Raczej bym podejrzewal kalibracje i ustawienie wozka lasera! Wyglada to na brak mozliwosci odczytania pierwszej i ostatniej sciezki!
|
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Też myślę że tto coś z tym laserem nie tak, czy jest sposób na wykonanie tej kalibracji?
#5 |
Gość
|
Raczej serwis niz kalibracja programowa!
|
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Zdaje się że pomogło. Ściągnąłem najnoszego NERO, z opcją dla dłuższych płyt disk at once\96, nie wiem co to oznacza ale problem zniknął.
Podaje dla informacji jak by ktoś miał ,podobny problem. Dziękuję za podpowiedzi. Pozdrowionka.:-D
|
|