![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Firmowe CD-R
Co sądzicie na ten temat. Przetestowałem 5 rodzajów nośników CD-R, nagrywałem na nich audio. I tak nagrałem muze na LG, Verbatim i Platinum i nie były one odtwarzane na mojej wieży. Może za 10 razem wreszcie zaskoczyło, ale to trzeba dużo szczęścia. Natomiast gdy nagrałem na TDK lub EMTEC to bez najmniejszego problemu grało. Wieże mam starą.
Czy Wy też macie takie problemy ? Jeśli tak to znaczy, że co firmowe to najlepsze. P.S. Wszystkie były nagrywane z tymi samymi prędkościami (8x) i w CD-ROMie grały wszystkie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
A zamykales zawsze sesje ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Sprawdź te płyty co nie idą na twoim sprzęcie czy inna wieża je odczytuje. Jak bedzie grało to znaczy że może trzeba przeczyścić soczewke.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
każda wieża lubi co innego
![]() ![]() ![]() ![]()
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Na mojej wiezy Sony zaden Verbatim ani Emtec jeszcze nie poszedl. Natomiast zawsze bez problemu zapuszczam Dysan Audio.
|
![]() |
![]() |
#6 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
Ja w ostatnich czasach nie nagrywam na platinumkach.
Na audio uzywam zreguly verbatimkow a do wszystkiego innego datexow. jak narazie nikt sie nie skarzy ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
roznie bywa moja wieza(bez problemow) czyta tylko plytki samsunga ilg. Verbow za to prawie nie rusza emtecow tez
chociarz pamietam ze mialem kiedys pozyczone dateksy i chodzily pieknie :o
#8 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Firmowe CD-R
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Witam !
Mam wieze Sony i z malymi wyjatkami (o nich wspomne za chwile )wszystko co nagram plextorem , philipsem i tdk gra ale mialem pare wpadek z plytkami firmy platinium byly za cienkie i zmieniacz nie potrafil ich wyciagac i blokowalo sie wszystko - zreszta te nosniki sa rowniez przez mojego philipa ignorowane.Ale do rzeczy otoz spotkalem sie z innym zdazeniem w aucie mam rowniez sony i tam mozna zapomniec niektore kolory nosnikow jednakze verbatim i tdk chodza az buczy .Powiem jeszcze ze wazne jest jaka nagrywarka sie pali i tu (przepraszam nie chce nikogo obrazic)mam bardzo przykre doswiadczenia z Lite onem mialem dwa i w aucie oraz discmenie firmy aiwa oraz dvD thomson nagrane piosenki przeskakiwaly nic nie chcialo sie zaladowac koszmar ,pisalem juz o tym ale wszyscy posiadacze innych nagrywarek mieli do mnie pret.A przeciez nie o to chodzi sam chcialbym sie dowiedziec czemu tak jest bo litek jest bardzo tani a jednak nie wiem czy kupie go jeszcze kiedys. |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
No to widze, że nie mam się czym martwić. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
|
![]() |
![]() |
|
|