Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2003, 23:02   #1
kozand
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2003
kozand w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac Cd-w548e

Mam problemy z nagrywaniem plyt AUDIO tłoczonych(domniemanie zabezpieczonych) oraz cd-r.A mianowicie po utworzeniu obrazu plyty w Nero i rozpoczęciu nagrywania po jakimś czasie wylatują komunikaty:
23:55:10 #35 MMC -1024 File Writer.cpp, Line 330
Communication failure

23:55:10 #36 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 222
all writers idle, stopping conversion

23:55:10 #37 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 216
conversion idle, stopping reader

23:57:31 #38 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1449
Burn process failed at 4x (600 KB/s)

23:57:31 #39 Text 0 File Scsicmd.cpp, Line 386
SCSI not using temporary buffers
20 out of 20 temporary buffers allocated
Dodam jeszcze ze na CD_RW nagrywa sie bez przeszkód.Nagrywalem na Platinum 700Mb Multispeed za wszelkie sugestie z góry DZIEKI!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2003, 23:58   #2
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Masz po prostu pecha. Teac 48 nie należy do udanych modeli. Firma nie chcąc być w tyle pośpieszyła sie co nie co i oddała do użytku niedopracowany model. Sam miałem go kupić ale po przeczytaniu kilku niepochlebnych recenzji wstrymałem się. Mam Teac'a 540 (przedtem Teac 524, a jeszcze wcześniej 512) i uważam, że Teac to b. dobra nagrywarka (oprócz modelu 548) i jestem z niej zadowolony. Co do płytek to nagrywałem przez 2 lata na Platinium i byłem zadowolony, ale ok. pół roku temu zaczęły się psuć i teraz palę Esperanzy (mogą być). Co do Ciebie to spróbuj nagrywać na płytkach wyższej jakości (TDK, MAXELL, itp.) może to Ci pomoże.
Pozdrawiam
echoo

priv
echoo jest offline  
Stary 07.01.2003, 10:21   #3
onmagarol
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.09.2002
onmagarol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie zgodze sie z powyzszym - masz bardzo dobra nagrywarke. U mnie tez Nero nie radzi sobie z obrazmi plyt. Ale do tego celu wlasnie mam Clone CD. Sprobuj tym programem i nie bedziesz mial problemow.

Pozdrawiam
O.
onmagarol jest offline  
Stary 07.01.2003, 10:24   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Przeciez nero po prostu nie nadaje sie do kopiowania zabezpieczonych plyt, ot co. Muzyke pozrzucaj jakims ripperem na dysk i dopiero nagraj to na plyte, albo rob to bezposrednio tak jak teraz ale uzyj np clone cd albo alcohol.
Stary 07.01.2003, 18:05   #5
kozand
Nowy na forum

Cytat:
onmagarol napisa***322;(a)
Nie zgodze sie z powyzszym - masz bardzo dobra nagrywarke. U mnie tez Nero nie radzi sobie z obrazmi plyt. Ale do tego celu wlasnie mam Clone CD. Sprobuj tym programem i nie bedziesz mial problemow.

Pozdrawiam
O.
Hmm używałem Clone CD 4 i tez nie chciał nagrać co dziwnego chodzi w sumie tylko o 2 plytki jedna tłoczona druga cd-rw predkoścami też się bawiłem.... nawet na 4 nagrywalem ... ehhhh
Stary 07.01.2003, 18:09   #6
kozand
Nowy na forum

Cytat:
echoo napisa***322;(a)
Masz po prostu pecha. Teac 48 nie należy do udanych modeli. Firma nie chcąc być w tyle pośpieszyła sie co nie co i oddała do użytku niedopracowany model. Sam miałem go kupić ale po przeczytaniu kilku niepochlebnych recenzji wstrymałem się. Mam Teac'a 540 (przedtem Teac 524, a jeszcze wcześniej 512) i uważam, że Teac to b. dobra nagrywarka (oprócz modelu 548) i jestem z niej zadowolony. Co do płytek to nagrywałem przez 2 lata na Platinium i byłem zadowolony, ale ok. pół roku temu zaczęły się psuć i teraz palę Esperanzy (mogą być). Co do Ciebie to spróbuj nagrywać na płytkach wyższej jakości (TDK, MAXELL, itp.) może to Ci pomoże.
Pozdrawiam
echoo
Hmm jeżeli Teac 48 jest nie dopracowany to dlaczego nie ma jeszcze zadnych nowych bisow do niego?A do Teac 40 bylo juz z 5.... Heh Sam chcialem kupic 40 ale juz nie bylo na gieldzie i nie bedzie wiec wolalem kupic 48 niz kupowac po tej samej cenie w sklepie 40....
Stary 07.01.2003, 22:56   #7
kozand
Nowy na forum

HEY! Ludziska juz rozwiązałem ten problem poprostu zapomniałem zainsatlować ASPI heheh ale ze mnie ***** heh juz wszystko dziala sorki za zawracanie glowy....
Stary 08.01.2003, 05:16   #8
danson
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2003
danson w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac-W548E to porządna nagrywarka, nie wiem jak można pisać takie bzdury, że firma Teac wypuściła niedopracowany model. Nagrywam na niej już długo i żadnych problemów nie miałem z żadnymi płytami CD-R.
Teac to Teac.
danson jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: