Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2004, 13:01   #1
fizol
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
fizol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Teac CD-W552E i problem z nim

Witam ,
Minal juz rok od kiedy mam ta nagrywarke i mam strasznie mieszane uczucia co do niej .Kupilem ja jeszcze z tym podstawowym biosem 1.05(tak apropo czy warto wgrywac ten njnowszy bios 1.11) i na poczatku bylo w miare ok, udalo mi sie nawet nagrywac plyty x52.Teraz wiele sie zmienilo, sprawdzalem to na roznych plytach i programach , wybieram predkosc x24 czy wyzsza.Nagrywarka startuje, kreci krazkiem z deklarowana predkoscia i od razu zwalnia do x16 i juz do konca tak nagrywa.Strasznie to wkurza ale to jeszcze nie koniec, nagrywam film i sprawdzam go programem cd nero speed i co sie okazuje mam 98% plyty good i 2% damaged, niby malutko ale w praktyce wyglada to tak ze przy zrzucaniu tego filmu na dysk naped probuje odczytac ten zniszczony sektor (sketory) i czyta czyta czyta i tak w nieskonczonosc, dopoki nie przerwe tej operacji.Hmmm moze da sie to jakos ominac ?? Zastanawiam sie nad reklamacja tego czytnika.Myslicie ze te problemy wystarcza zeby uznali mi reklamacje ?? W glebi duszy licze ze moze mi go wymienia na cos nowszego ?? Czy jest taka mozliwosc ze servis odda mi kase ??
Pleas pomozcie mi cos zrobic z tym sprzetem
Pozd
Fizol
fizol jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2004, 00:08   #2
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i znowu symptom rocznego teaca
1) sprawdz dma, a najlepiej usun kontroler ide, restart, niech winda wykryje co ma wykryc, jesli zarzada restarta to sie zgadzamy i wtedy sprawdz
2) wgraj forceaspi 1.7, kilka razy zamieszczalem na forum, wiec poszukaj
3) gdzie sa te uszkodzone sektory, na samym koncu jeden, czy gdzies w srodku?
4) jesli masz gware to wal od razu do serwisu, tylko nie daj sie rolowac, jesli przetrzymaja nagryware dluzej niz to jest napisane w umowie gwarancyjnej to masz prawo rzadac kasy i dokladnie tyle ile za nia dales, mzesz tez rzadac nowej spawary, ty tu rzadzisz

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 04.03.2004, 14:27   #3
fizol
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
fizol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, dzieki za odpowiedz.Coz sektory sa na koncu ale to nie jest ostatni sektor (wiem ze ten moze byc czerwony przy nie zamykaniu sesji).A co do gwarancji to co mam im doklanie powiedziec?? Jak ja motywowac??Czy forceaspi 1.7 bedzie wspolpracowalo z moja plyta glowna soltek sl-45EP-T.Sorka ze tak truje ale mam juz dosyc tego napedu, nie na nim nie pale bo szkoda mi plyt ;/
Pzd
Fizol
fizol jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: