Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.05.2002, 16:59   #1
Lockheed
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2002
Lockheed w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TEAC CDW512EB i CDRW

No wiec mam ta nagrywarke i niby powinna nagrywac plyty CDRW z predkoscia 10x, ale w NERO moge ustawic tylko 4x. Moja plyta to Dysan CD-RW 650 All Speed comp. Na innych nie probowalem. Problemu nei rozwiazuje zadna wersja biosu.
Jakies sugestie?
Lockheed jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.05.2002, 18:08   #2
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Lockheed (25-05-2002 16:59):
No wiec mam ta nagrywarke i niby powinna nagrywac plyty CDRW z predkoscia 10x, ale w NERO moge ustawic tylko 4x. Moja plyta to Dysan CD-RW 650 All Speed comp. Na innych nie probowalem. Problemu nei rozwiazuje zadna wersja biosu.
Jakies sugestie?
No właśnie :"Na innych nie probowalem" Prawdopodobnie tą płytkę można wypalać nie szybciej niż 4x. Wypróbuj coś innego.
Taz40 jest offline  
Stary 25.05.2002, 18:10   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zmieniales bios bo ci nagrywa 4x a nie 10x? kiedy nawet nie wiesz ile potrafi pociagnac plyta?!?

pogielo cie? lubisz ekstremalne doznania? bios to nie winamp!

sprawdz czy ta plyta jest w stanie nagrac sie 10x - np. w bazie danych cdrinfo.pl, lub obejzyj ja cdridentifierem...

a jesli chcesz miec pewnosc kup plyte CDRW HS 10/12x (jesli na twoim RW nie ma napisu HS lub high speed to 10x jej nie pociagniesz)
Stary 25.05.2002, 18:20   #4
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> (25-05-2002 18:10):
zmieniales bios bo ci nagrywa 4x a nie 10x? kiedy nawet nie wiesz ile potrafi pociagnac plyta?!?

pogielo cie? lubisz ekstremalne doznania? bios to nie winamp!
Bardzo trafnie to stwierdziłeś bo miałem też cosik wspomnieć o biosie który nic nie pomaga. Ciekawy pomysł z tym flashowaniem :o :o
Taz40 jest offline  
Stary 25.05.2002, 19:17   #5
Lockheed
Nowy na forum

No to bede chyba musial kupic inna plyte.

Co do flasha biosu to nie zmeinialem dlatego ze plyta nie bagrywa 10x tylko dlatego, ze lubie flashowac biosy poczynajac od plyty glownej, przez karty graficzne, na nagrywarkach i cdromach konczac. Mam troche doswiadczenian nieraz takze flashowalem biosem z innego produktu i wiem czym to grozi, ale wiem takze jak sobie z tmy radzic.
Lockheed jest offline  
Stary 25.05.2002, 20:30   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
przynajmniej wiesz w zwiazku z tym jakie jest ryzyko...

flashowac karte graficzna - to cos daje/to sie w ogole da?
Stary 25.05.2002, 20:45   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No no...Lockheed, niezly z ciebie gigant, zeby zaczac od zmieniania biosow (a sprawdzalem - jest ich kilka) a nie sprawdzic plyty.....juz nie mowiac o kupnie nowej hehehe ;P Ale nie martw sie, to dzieki takim jak ty ten swiat tak pedzi do przodu ze tacy jak ja nie moga nadazyc ;P Jak to mowia, w kazdym biegu na rekord potrzebny jest zajac ktorego inni gonia a on i tak w koncu nie wygrywa ;D
Stary 25.05.2002, 21:40   #8
Lockheed
Nowy na forum

-Sid-The-Rat=>

W 9 przypadkach na 10 daje. Czesto sporo. Np jak amsz GeForca, przelutujesz kilka tranzystorkow, wgrasz bios z Quadro i masz kilkakrotnie drozsza profesionalna karte graficzna o bardzo duzych mozliwosciach np w 3D studio max.
Oczywiscie jest to skrajny przypadek (chociaz wiele osob ma jakiegos GeForca).
A zazwyczaj moze ci to dac wieksza stabilnosc, wyzsze taktowanie processing unit i pamieci, nie wspominajac o biosach z pierwszych wydan kart graficznych ktore czesto zabieraja bledy.
Po szczegoly odsylam readme zazwyczaj dolaczonego do biosu.

grzeniu

Biosu nie flashowalem ze wzgledu na plyte, tylko dl asamego flashowania.

Niestety nie udalo mi sie uchwycic mysli prezwodniej twojej, jakze logicznej, wypowiedzi, ale jesli chciales mi ublizyc, to sie w moich oczach tylko osmieszyles.
Lockheed jest offline  
Stary 25.05.2002, 23:46   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Lockheed: Jeszcze nikomu tu na forum nie ublizylem (tak mi sie zdaje) wiec i tobie nie mialem zamiaru a ty po mordkach powinienes wychwycic zartobliwy ton mojej wypowiedzi. Moze gdybys nie napomknal o tym flashowaniu... no po prostu takie mnie mysli naszly. Odrobina zartu i usmiechu jeszcze nikomu nie zaszkodzila. A co do twego klopotu, to jak koledzy wyzej napisali sprobuj na innej, pewnej plytce. :-)

Twoje uprawnienia: