Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   teac czy liteon? nagrywarka na dluzej (https://forum.cdrinfo.pl/f2/teac-czy-liteon-nagrywarka-dluzej-14708/)

marx 01.01.2003 18:52

dziekuje wszystkim
zdecydowalem sie dozbierac i kupic Teaca, przynajmniej bede mial spokojne sumienie
nagrywarka bedzie mi sluzyc kilka lat, te kilkadziesiat zlotych oszczednosci moze sie zemscic
czy to prawda ze teac ma wiecej metalowych czesci i przez to dluzej dziala? czy ktos porownywal wage roznych napedow?

Remix 01.01.2003 22:05

nie pekaj obudowa na pewno go uniesie... ale czy Ty dasz rade? :P zartuje... nie przejmuj sie waga tu najwazniejsza jest precyzja, trwalosc i niezawodnosc 8)

Rzym 01.01.2003 22:45

Teac = 1,2 kg, LiteOn minimalnie mniej. Ale to przeciez nie ma znaczenia. Tak samo ilosc metalu, choc w tym przypadku teoretycznie Teac powinien byc troche bardziej trwaly, ale to ma znaczenie tylko wtedy gdy ktos wypala > 100 CD tygodniowo.

Maciej 02.01.2003 08:32

Sam sobie w 50% odpowiedziałeś na swoje pytanie...CENA..
LiteON jest dobry i tani...a o TEAC myślę że też jest dobry i droższy...!!!:)

c0rdat 02.01.2003 09:05

Mam SONY x48 (to to samo, co LiteOn) już... (a może dopiero) 1,5 miesiąca i... (poza problemami z Nero po wymianie nagrywarki w kompie, już zwalczonymi poprzez Update do 5.5.9.17) w zasadzie żadnych problemów.

Piszę 'w zasadzie', bo chociaż jestem z nagrywarki bardzo zadowolony, to na wcześniejszej (Teac 8x8x32 BEZ BURNPROOF'a) nie zdarzało mi się skopać płytki, a tutaj zdarza się. Żeby wszystko było jasne: zdarza się... z lenistwa (kiedy próbuję wypalić jedną z najtańszych płytek x40 lub x48 ). Ogólnie: do prędkości x32 nośnik nie ma znaczenia, powyżej polecam 'te lepsze' (czytaj: droższe) lub przetestowane partie 'tych tańszych' (np. miałem szpindelek MediaStorów z Vobisu, nagrywających się x48 bez problemu).

Ja wziąłbym LiteOna lub Sony (tańsze), Sony+Alcohol+Clone i każda płytka 'leży u Twych stóp' ;)

Pozdro.6

marx 02.01.2003 09:14

czy mozna Sony sflashowac biosem z liteona?
nie wiem jak wyglada support sony, ale czytalem ze liteon dosc czesto wypuszcza nowe poprawki

co do wagi - metalowe czesci sa na pewno drozsze ale i bardziej trwale (patrz tanie plastykowe elektronarzedzia Toya w supermarketach...)

echoo 03.01.2003 02:31

Cytat:

c0rdat napisa***322;(a)
Sony+Alcohol+Clone i każda płytka 'leży u Twych stóp' ;)

Pozdro.6 [/B]
Co użytkownik to inne zdanie. Ja miałem Sony i tylko Clone był w stanie się z nią dogadać a wszystkie inne progi nagrywały tylko 99% płyty. Teraz mam TEAC'a i wypalam na nim co chcę.
Pozdrówka

Maciej 03.01.2003 09:00

Jeśli już ci cena tak nie przeszkadza...to bym był za tym abyś sprawił sobie TEAC i ten model który ma prawidłową modulację EFM...
i łamie prawie wszystkie zabezpieczenia antypirackie.

.....->:) <-.....

........Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52.