![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
teac problem
Witam.Mam nastepujacy problem i bede wdzieczny jak ktos bedzie w stanie coisk poradzic:
Mam nagrywake teac cd-w552e i problem lezy w tym ze nero wogole jej nie widzi,a inne programy jak cdrwin czy easy creator plat. nagrywa mi ale max z predkoscia 16x mimo ze mam 52x i jeszcze przy 99% wyskakuje blad i plyta idzie do kosza....Dodam ze pracuje aktualnie na win2000pro ale ten problem mialem tez na xp na pro i home wiec to raczej nie wina systemowa u kumpli pod win98 dziala jak nalezy.Dodam ze jak mam czysty system swiezo zainstalowany i tyko porgram do nagrywania to idzie pieknie ale tyko doinstaluje cos wiecej kodeki offisa czy jakis innym program to juz moge zapomniec o nagrywaniu. Komputer mam: plyta microstar ms-6590 kt4 ultra fisr dysk 80gb seagate podpiety na fast track dysk 40gb pod primery slave cd rom teac52x pod sec.slave i nagrywarka teac pod sec master ram 512 333 kingstona grafa radeon 9000pro 128ddr procek athlon xp 2000 Ostatnio zmieniany przez Lejek : 17.04.2003 o godz. 00:14 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"wina systemowa"
Cytat:
Sam sobie odpowiedziałeś już... (to nie złosliwość ![]() Pewnie soft do nagrywania się gryzie |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
zainstaluj ASPI cos mi chodzi po
glowie, ze to moze pomoc - oczywiscie nic pewnego ![]() ![]()
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
A ja bym najpierw zainstalował jakiegoś service packa do tego 2000 bo słyszzałem ze jest dziurawy jak sito, następnie flachnąłbym nowego BIOSA do nagrywajki, (do płyty przy okazji tez), a na koncu zainstalował najnowsze NERO + ewentualnie jakieś ASPI stery.
Ale jesli mowisz ze w Xp tez miales problem to stawiałbym ze albo ASPi albo BIOS.....no cóz - popróbuj wszystkiego po kolei
#5 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
No i oczywiście standardowe pytanie: a jak to jest u Ciebie z DMA? 8)
#6 |
Nowy na forum
![]() |
DMA standardowo wlaczone sam tak dobral system:-)to raz nagrywarka ma jakis tydzien wiec pocoz cos nowego do niej wgrywac:-)sterowiniki mam nowe do plyty nero tez...i zainstlowane force aspi wiec coz wiecej mozna uczynic
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A co Ci pokazuje NeroInfoTool? Wszystko jest O.K.? 8)
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
Ja ja mam i nie mam zadnych problemow uzywam XP i nero jakiego mi dolaczyli do wypalarki plus force aspi... i jescze oprocz nero mam alcohola i clone'a.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
To masz dobrze.Nero pokazuje ze wszycho okej max spid nagrywania 52 i cyztania tez wie cnie kumam ale jak chce nagrywac to mam tylko wirtual cd i nagrywarke przekreslona na czerwono:-(.Zmienialem konfuguracje slave master itp rozne kombinacje i to samo.Systemy kazde sprawdzone od xp pod w2k do 98 i to samo raz tylko udalo mi sie nagrac plyte ale cdrw to byla i 12x max heh porazka:-( i zauwazylem zenagrywarka jak nagrywa to na plycie pojawia sie maly na srodku mniej wiecje pasek nie wypalony i cora zbardzije mnie przekonuje ze walnieta jest...a bios jaki wgrac??mam 1.05 do w552e nie ma chyba nowszego przynajmniej nie spotkalem i ma to sensa jak mam gwaracnje
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Jak masz nagrywarkę przekreśloną na czerwono, to wygląda, że Twoja wersja Nero jest przeznaczona do nagrywarek innej firmy. Wystarczy użyć seriala dla Teaca.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Mam zainstalowane inne nero z crakiem po polsku jest gut widzi ladnie nagrywarke ale i tak wysypuje plyty ustawiam na nagrywanie 48x a nero zmienia i pokazuje z emax moze nagrac 16x mimo ze plyty szybsze niom i oczywisicie nagrywa landie pikenie juz zamyka sesje lead in out i nagle wyskakuje error i plyta do kosza heh....
|
![]() |
![]() |
|
|