![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.09.2000
![]() |
TEAC R58S -- Czy to normalne?
Kupilem to nagrywarke bo nastawilem sie ze ma 4mb bufor i jest na scsi zyli podaczas nagrywania bede mogl sluchac np. mp3
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Sugerowanie się wielkością bufora jest nieporozumieniem. Mógłbyś tak robić gdybyś miał dodatkowy dysk SCSI, lub CD-ROM SCSI, które służyłyby jako źródło danych przy nagrywaniu. Jeżeli masz IDE to pozostaje dalej się modlić.
|
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Hmmm nie do konca sie z Toba zgodze bo poprzednia moja nagrywarka byla TEAC 4120 i jako nagrywarka z buforem 1MB wypalala mi plyty gdy ja sluchalem mp3 lub nawet gralem w gry. Przy tej samej konfiguracji komputera oczywiscie. A co do tego co piszesz ze jesli bede mial cdroma scsi to wtedy nie bedzie mi bufor skakal?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
No właśnie poprzednia była x4, a nowa jest x8.... a to jest dość znaczna różnica...
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Fakt moze i roznica miedzy 4 a 8 ale ta 4 miala bufor 1MB a 8 ma 4MB wiec nie powinno byc problemow nie mam racji?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
niestety nie.... bufor 4 MB przy prędkości nagrywania x8 daje "podtrzymanie" danych przez ok. 3.3 sekundy. Za to transfer przy prędkości x8 rośnie do 1,2 MB na sekundę i w tym przypadku często dyski się nie wyrabiają z dostarczeniem danych, szczególnie gdy masz tylko jeden dysk w systemie (wystarczy, że
podczas nagrywania zechcesz uruchomić któryś z programów i masz 90% pewności, że nagrywaną płytkę wyrzucisz do kosza. Jak nie chcesz mieć problemów to kup drugi dysk, najlepiej scsi. Można takie kupić po 550 zł (9.1 GB UW SCSI, IBM). Widziałem ogłoszenia w tej cenie na pl.costam.gielda.sprzedam, a znajomy potwierdza, że gość, który je sprzedaje to pewniak. |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki serdeczne za pomoc tak tez myslalem ze to poprostu dysk nie wyrabia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|