![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Dlaczego kopia nie jest kopią?
Mam małe pytanie.
Mam nagrywarkę Teac 58W(czy coś takiego) (prawie nową) i zauważyłem ostatnio, że podczas kopiowania płytek (CD copy) (programem Nero 5.XX) kopia rzadko pokrywa się z oryginałem. Używam programu do porównywania kopi z oryginałem i zawsze znajduje on parę różnic. (czasami zgrane ZIPy zawierają błędy). Nagrywarkę mam na tym samym kablu co DVD (może to ma jakieś znaczenie). Komputer dosyć szybki, HDD też. Czy orientujecie się co może byc tego przyczyną. Czy nagrywarka jest do wymiany? Z góry dziękuje za odpowiedź. Gerard |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
poczytaj może temacik "w58e i nagrywanie on-the-fly" bo szkoda siepowtarzać tam znajdziesz pewnie coś dla siebie ![]() pozdro 6
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
poczytaj może temacik "w58e i nagrywanie on-the-fly" bo szkoda sie powtarzać sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) sie powtarzać ;-) tam znajdziesz pewnie coś dla siebie ![]() pozdro 6
#4 |
Gość
|
Ale ja nie nagrywam w locie. Opisane wcześniej problemy zdarzają mi się nawet przy robieniu kopi zapasowej z HDD lub zgrywając CD do cośtam.img, a póżniej wypalając img na CD-R.
(wypalam x8 na nowych Verbatimach, UDMA włączone, Win98, ...) Pozdrowienia Gerard. |
![]() |
#5 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Jak chcesz miec idealna kopie to clone sie klania
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 17.04.2001
![]() |
Cytat:
"...Używam programu do porównywania kopi z oryginałem..." - nie używałem nigdy takich programów, także więc nie wiem jak można "liczyć" na dokładność tego... Spróbuj użyć innego programu - jeżeli i to nic nie da - to rzeczywiście może być problem sprzętowy. Tak na marginesie, to zacznij używać programu CloneCD - jeżeli tylko kopiujesz płyta w płytę, ten program jest najprostszy i w obsłudze i w działaniu. pozdrawiam
martinez\nGG #755669 |
|
![]() |
![]() |
|
|