Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.04.2002, 18:49   #1
szajba5
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.04.2002
szajba5 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktoś już to robił??

Prosze o pomoc!
Mam nagrywarke Mitsumi CR-4802TE i nie wiem czy mozna ja przyspieszyc. Ostatnio uaktualnilem jej bios 1.4D na 2.1D ale to nie przynioslo wlasciwie zadnego efektu. Zreszta wcale sie go nie spodziewalem. Ale moze ktos kto ma taka nagrywarke juz kiedys to robil?
Druga sprawa to taka, ze podobno ta wypalarka nagrywa CD-TEXT (przeczytalem to na tej stronie), ale moj egzemplarz tego nie robi a w info nagrywarki tez nie potwierdzono tej informacji. Czy ktos moze mnie jakos uswiadomic w tym temacie, dlaczego nie moge nagrywac CD-TEXTu?
Jak mam to zrobic?
Poprostu ze staroci chcialbym jeszcze cos wyciagnac!
Z gory dziekuje za wszelka pomoc!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.04.2002, 21:01   #2
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli Twojej nagrywarki nie ma na CDRinfo.pl w dziale "przeróbki sprzętu" to możliwość takiej modyfikacji jest bardzo wątpliwa (choć nie twierdzę, że niemożliwa). Po prostu w przeciwnym razie ktoś by o tym napisał, a takie wiadomości z reguły szybko się rozchodzą

Co do samego CD-Textu, to jeśli na CDRinfo tak pisze, to cóż, nic innego tylko odpalić Nero lub WinOna i spróbować nagrać, a potem w jakimś CD-Text playerze sprawdzić. Zresztą w obu ww. programach (przynajmniej w WinOnie Menu>Options>Recorder>Info) powinna być zakładka z możliwościami napędu i tam to powinieneś sprawdzić.

Pozdrawiam
Nol jest offline  
Stary 14.04.2002, 21:17   #3
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zresztą takie przeróbki to czysty przypadek. Ile jest takich nagrywarek?
W przyspieszaniu, a zwłaszcza teraz, chodzi o sprzęt, a nie o oprogramowanie. Kiedyś nagry różniły się niewielkimi prędkościami zapisu. Teraz to dopiero masakra. Jedna nagrywa 16, a druga już 40!

I feel need, need for speed.
Nol jest offline  
Stary 24.04.2002, 20:32   #4
Szulu
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2002
Szulu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy ktos juz to robil??

firmware 2.1d jest najnowszym do 4802te. z teg co wiem (sam mam taka nagrywarke i szukalem informacji na ten temat) nie da sie podkrecic mitsumi (na jakiejs niemieckiej liscie bylo nawet duzo postow o tym). co do cd-textu to nie nagrywalem, ale nagrywarka go ma (chyba nawet firmware 2.1d to dawal).
Szulu jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: