![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
czy nagrywarka Yamaha 8x8x24 jest w stanie wypalic zabezpieczone płyty Clonem 1:1
czy ktoś jest w stanie mi pomóc w tym temacie
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
I Tak i NIE to zależy od zabezpieczenia. Jeżeli SafeDisc v2 to jesteś w Dup** (pozostaje tylko plybackup) ale jeżeli to inne zabezpieczenie to powinno przejść bez problemów
PS: DummyFiles, SafeDisc v1 i Securom udało mi się przegrać }> |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
A to troszke ciekawe bo Clone obsługuje nagrywarki które mają możliwość nagrywania w trybie RAW a Yamaha tego trybu nie obsługuje. Kilka razy próbowałem ale nieudało mi sie ani razu. Za każdym razem pisze ze nagrywarka jest niekompatybilna z Clone CD.
#4 |
Gość
|
czyli jedynym wyjściem z tej sytuacji jest chyba sprzedac ta nagryware
i kupic np.TEACA lub PLEXTORA |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
To dziwne co piszecie bo fakt jest faktem że moja Yamaha4416S (4/4/16 SCSI) nie ma DAO-RAW ale za to ma SAO-RAW i przynajmiej kiedyś CloneCD na tym chodził (wersja 2.8.5.2) i kopiował nawet Subkanały. Wiem bo sam na tej wersji kopiowałem SafeDisca v1.
Co do wersji 3.x to wiem że na betach moja nagrywarka wywalała błędy jeżeli miała nagrywać subkody. Ostatnio nie sprawdzałem na najnowszej wersji bo nie miałem nic zabezpieczonego do nagrania. PS: A może model 8824 to jakiś OEM innego producenta }> Proponuje sprawdzić na najnowszej wersji i jeśli nie będzie chodzić to wgrać starą wersję 2.8.5.2 ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Mi tez sie udało przegrać zabezpieczoną płytke. Tak więc to co napisałem 2 posty nad tym jest już nieaktualne. Miałem starego Clona jak sprawdzałem za pierwszym razem
|
|