![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
TEAC / w524 / w516 / w512 / w58 / w54 / im szybsza tym gorsza?
Na poczatku heyka wszystkim w Nowym Roku
Odnosze dziwne wrazenie ze im Teac robi szybsza nagryware tym jest ona gorsza Przegladalem wlasnie testy wymienionych wyzej nagrywarek Jak ktos sie czepia to powiedzmy ze kazda ma oznaczenie EB i wychodzi na to ze coraz gorzej radza one sobie z odczytem plytek z nagraniem plytek z ominieciem zabezpieczen Nie chcialbym tu kopiowac testow ale: (tam gdzie wykrzykniki = moje ogromne zdziwienie) ----------------------------------------------- W524EB wady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak możliwości nagrania płyty 99 minutowej problemy z odczytem części danych z płyt o pojemności 800 MB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! problemy z odczytem części danych z płyt o pojemności 870 MB ----------------------------------------------- W516EB Obraz zrzucony CloneCD (LaserLock) 2:35:56 !!!!!!!!!!!!!!!!! Obraz zrzucony CloneCD (SafeDisc) 19:51 Obraz zrzucony CloneCD (SecuROM) 8:33 -------------------------------------------------- W512EB Obraz zrzucony CloneCD (LaserLock) 24:54 ------------------------------------------------- W54EB Obraz zrzucony CloneCD (LaserLock) 20:50 ------------------------------------------------ Dobra koniec tych testow Niech mi ktos powie ze im te testy nie wyszly Ja na razie walcze ciagle na teac'u 4x Ta nagrywarka ma obecnie tylko jedna wade te wlasnie 4x Ale o co chodzi z Obraz zrzucony CloneCD (LaserLock) 2:35:56 !!!!!!!!!!!!!!!!! Co to ma byc? 12 daje rade a 16 robi obraz 2 godziny toz moja 4 daje rade w 20 i pare minut To chyba jakis zonk a w przypadku 24x wady ![]() Jak w opisie Teac'a moga pojawic sie inne wady niz brak przyciskow play stop ![]() Nie wiem wyprowadzcie mnie z bled Niech ktos napisze ze nowe biosy to naprawiaja itp bo odechciewa mi sie kupowac szybsza nagryware mimo iz dostaje czesto ciezkiej cholery gdy 20 minut zajmuje nagranie czegokolwiek Reasumujac chodzi mi o to ze teraz w wiekszosci sklepow sa teac 8, 16, no i 24 nie ma juz 12 raczej chetnie trzasnalbym sobie 16 chyba ze 24 mnie skusi nio ale jesli 16 ma kopiowac mi plytke z zabezpieczeniem przez 2 godziny to zdaze w tym czasie moja czworka zgrac ta plytke i nagrac ja 4 razy ![]() ![]() Pozdro dla wszystkich sorry za taki wywod i dzieki za wszelkie opinie trzym sie cieplo i niech wam modemy nie utkna w zaspach ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
trudno sie nie zgodzić, gdyż mam to samo wrażenie... nie ma co "sorry" - mądrgo to i dobrze posłuchać (poczytać).
moim zdaniem teac troche się zapędził kładąc nacisk na dorównanie w prędkości nagrywania u innych, nie skupiał się na spadku innych parametrów. Wypada postawić takie pytanie producentowi. Mnie sie nasuwa kilka odpowiedzi może trafie może nie ... ale potencjalny klient (nie Polak bo my to Europa Wschodnia - dla nich , a Środkowa dla nas - niewazne) potrzebuje nagrać sobie coś na "zwykłej" płycie może czasem muzykę i to wszystko..nie robi się nagrywarek pod kątem kopiowania oryginałów bo to może grozić procesami itd., choć pewnie gdzieś w głowie projektantów, czy też konstruktorów świeci sie lampka pod nazwą "przejdź sd v2, przejdź laserlock, securerom itp" - przecież tylu piratów może potencjalnie wybrać włąsnie ten produkt - wiadomo przeciez jakie straty powoduje piractwo a przecież na czymś musi być to palone, (nie wszystko sie tłoczy przecież, nie wszystkie kraje to Rosja ![]() ja tam wolę palić wszystko wolniej , ale wszystko niż pędzić 24x (co i tak nie jest prawdziwym odpowiednikiem 24x) tylko niektóre rzeczy. może jeszcze jedna kwestia.. Zawsze istnieje możliwość dogrania cracka ( pewnie niektorzy sie własnie oburzyli) ale ze swojego doświadczenia, prawie do każdej gry , programu (który normalnie dałoby sie obejść przez kopiowanie clonem, tylko z poswięceniem dłuższego czasu) robi sie cracka i koniec, prosto i łatwo bez męczarni i straconych płyt), może producent bierze włąsnie to pod uwagę ![]() p.s. może nie tak długi post ale i tak go nikt nie przeczyta ( i to krzepi) pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Te niedociągnięcia w nowych modelach TEAC-a biorą się z przyczyny wyścigu na szybkość "wypluwania" przez producentów nowych modeli. Do niedawna TEAC nie spieszył się tak bardzo z premierami, ale gdy rozpoczęła się era 24x i firma nie chce zostawać w tyle (większość mylnie sądzi że szybciej = lepiej) a trzeba na czymś zarabiać. to nie pozwala na dopracowanie nagrywarek w takim stopniu jak kiedyś.
|
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
no ale patrząc na rynek cdromów - to teac ze swoją 40ką został już dawno w tyle i się widocznie wcale nie przejał, i tak jest to jeden z najlepiej wykonanych cdków - tutaj chyba zastosował maxymę "jeśli dobre - po co zmieniać" i dobrze bo tu akurat prędkość wyżesze są niewskazane skoro większość płyt z dolnej półki może wyzszych prędkości po prostu nieznieść.
pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Dzieki Wam nadal wierze w to forum
![]() Chyba pofatyguje sie aby napisac jakiegos mail'a do Teac'a Jak odpowiedza to dam znac w tym poscie Trzym sie ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2002
![]() |
Ja wlasnie wyslalem do nich maila jakies dwa dni temu z zapytaniem czy
i kiedy maja zamiar cos zrobic w kierunku tych bledow z 524E ktory nie chce niby czytac 90min i nagrywac 99min. Ciekawe czy odpisza... Mi to akurat nie przeszkadza bo i tak pale co najwyzej na plytkach 80min (bo i po co wieksze). A jesli chodzi o nosniki z nizszej polki to akurat w przypadku tego napedu (jak i innych napedow CDRW Teac'a) nie ma z tym najmniejszych problemow. On pali po prostu wszystko co mu sie wlozy. Dolozyc do tego trwalosc tych napedow i wszystko jasne. Nie wieszajcie az tak bardzo psow na Teac'u. To naprawde b. dobre napedy i na pewno zasluzyly sobie na szacunek :-)
#7 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
czlowieku ja Teac'a wychwalam pod slonce (przeciez napisalem ze mam w54e) to nadal najlepsza nagrywara na rynku tylko stwierdzam ze schodza w dol z jakoscia a ze byli duzo ponad innymi wiec jeszcze sa na + ale jak tak dalej pojdzie to moze sie zrobic nieciekawie
co do plytek wiekszych niz 80 min to takze uwazam ze to nie ma znaczenia wiele osob ma nadal stare cedeki ktore i tak nie odpala tych plytek ale zgadzam sie z tym ze zaczal sie wyscig szybkosci na ktorym my (niewazne czy zwykli uzytkownicy czy piraci) moga stracic i oto tu chodzi pozdro Majonez |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
no cóż teac jest jak Małysz ...lekki ( ?) spadek formy....
pozdro 6 |
![]() |
![]() |
|
|