![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
MaNiAk GiEr
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
![]()
witam. Mam problem z nagrywaniem płyt Audio nagrywarką teac w540e. reszte płyt nagrywa ok. (mp3, filmy,gry,)robi obrazy. mam windowsa 98 se . instalowałem od nowa i dalej nic !!!
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: Teac W540E i audio
Cytat:
![]() Czym nagrywasz: tylko nie pisz, że cd-rw w540e. 8)
![]() |
#3 |
MaNiAk GiEr
![]() |
obojętne czy cd-r czt cd-rw . w nero nagrywam !!!
|
![]() |
![]() |
#4 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Konkrety: -które NERO, -konfiguracja sprzętowa i programowa komputera, -inne, Twoim zdaniem ważne informacje Chcesz pomocy - to nie rób nam teleturnieju. Napisz wszystko co masz na sumieniu - potrzebujesz pomocy: najpierw pomóż sobie sam. 8)
![]() |
#5 |
MaNiAk GiEr
![]() |
więc tak :
Używam nero 5.0.8.2 mam athlon 2.0 płyta gł: MSI kt4v via kt 400 256 ddr dysk WD Caviar 80gb 7200 8bm cache nagrywarek mam ustawioną ma MASTER a dysk na SLAVE w obu urzadzeniach włączony tryb DMA !! ma windowsa 98 se którego instalowałem 2 dni temu i jak ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Zmień NERO na nowsze: te które aktualnie używasz ma już ze 2 lata. Rozumiem, że DMA już Ci się odnalazło? Jak już musisz używać win9x to ściągnij patche (WindowsUpdate). Napisz jak zaskutkowało. 8)
![]() |
#7 |
MaNiAk GiEr
![]() |
podłączyłem 2 napędy jako MASTER
zmieniłem na nowsze nero 5.5.10.28 tryb DMA w obu urzadzeniach jest właczony OK !! coś tak sciągłem z netu jakies patche I DALEJ NIC to samo !!! |
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
|||( Troche nie na temat )|||
echhhh, cos nie tak sie na tym swiecie dzieje, ja, kupilem Teac'a glownie z powodu jego jakosci nagran i jakiosci wyrobu, jego jakby nie zniszczalnosci, myslalem ze taki Teac to minimum 5 latek, a Lite-On uwazalem za jeszcze mlada firme ktora robi tanie, dobre sprzety, ktore moga byc awaryjne i pewnie szybko sie ludziom popsujom........
........ale tak nie jest, ludzie zobaczcie na Forum co drugi post to "zepsuty Teac Cd-W540E"....cos sie dzieje, i powiem tak ja naleze do gląbow ktorzy kupili sobie teaca 30zl\50zl taniej niz kupili by w sklepie wersje OEM\BOX(30zl\50zl bylo dla mnie troche duzo ale w wydatku rzedu 300-400zl ![]() .....ja go kupilem bez gwarancji, a wiec jak mialem problemy z moim sprzetem(moj ma dziwny bios 2.4A), to nie moglem nic poradzic, nie nagrywal mi 12 tylko 10(biosu 2.4A nie da sie zmienic), jak nagrywal to(taki moj stary problem teraz przytocze) w Nero CD Speed wychodzily "dziwne rzeczy" tzn. inne predkosci niz ja nagrywalem(chce tesz podkresli ze koledzy ktorzy kupili sobie jeden Yamaha'e F1, a drugi Lite-On'a x40 - blizniak predkosciowy mojego Teac'a, nie mieli NIGDY zadnych problemow z nagrywarka nawet nie jekneli na nia....)..... .......Ostatni moj problem z wyplara to to ze nie nagrywala mi na Win 98(blad Communication Faulire - z wyja tkiem CloneCD), w win 2000, narazie niby wszystko o.k. w Fuerio nagrywa muzyke pieknie(6 CDaudio), Nero jeszcze nie instalowalem, ale za to jest cos naped od "mojej ery" win 2k otwiera sie ok.3-4mm za malo nie zawsze plyta wychodzi(trzeba pokombinowac, ale reka mozna delikatnie wysunac tacke i plyta wychodzi jak kiedys bez problemu), to jeszcze nic, odkrylem teraz jeszcze ze ostatnio po instalacji chcialem zainsalowac EAC(zrobilem to), ale probujac ripowac do Cue-sheet(wav), cos sie dzieje tak wywala plyta, wydaje ci sie zecaly naped sie rozwala ,jakby plyta eksplodowala w napedzie.....probowala inna ale robi sie taki bajer ze odczytani indeksow schodzi mu ok. 10 minut na jeden.......(ale ta sprawa nie jest jeszcze przezemnie zbadana - brak czasu)......... Proponuje zrobic jeden przyklejony topic z problemami tej nagrywarki......... |
![]() |
![]() |
#9 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Nagraj jakąś płytę "z podręcznikiem w ręku". Potem napisz co Ci nie wychodzi i w którym momencie. 8)
![]() |
#10 |
MaNiAk GiEr
![]() |
znalazełem powód !!!
wiem juz co było. wystarczy ze odłaczyłem kabel audio od nagrywarki co łączy płytę głowną z nagrywarką i wszystko gra !!! wypala jak szalona COOL !! |
![]() |
![]() |
|
|