![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
Mam Lite-on'a 52246S i nagrywam płyty 700 MB z prędkością 52x i zajmuje mi to 5:30 !! Czemu tak długo
Czego to może być wina Dodam jeszcze że mam włączone DMA, dyska mam podł. na MASTER, a nagrywarkę na osobnej taśmie i też na MASTER, korzystam z NERO, mam zainstalowaną płytę główną oraz nowe sterowniki ASPI, mam Celerona 400@500 Mhz, RAM-u mam 256 MB, chipset 440BX INTEL'a, i nagrywałem na przeróżnych płytach i na wszystkich jest tak samo. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić ?? POMOCY !!
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Ja miałem ten problem przez 3 lata !! Mam taka sama płyte 256MB ramu i PIII 550 - reszte zobacz sobie w profilu / moim / Winny jest WINDOWS wiec jesli jedziesz na 98 to niestety musisz sie z tym pogodzic. Rozwiazaniem jest przejscie na przynajmniej win2k - wsyztskie problemy zniknęły i nagrywam CD w 2:30sec a na Win98 nie mogłem nagrywac szybciej nish 16x bo jak dałem mu wiecej to sie dławił - innej rady nie ma tylko zmienic system. Najciekawsze jest to ze na BX pod kontrola 98 nie chce sie właczyc poprawnie DMA - poprostu system podaje ze jest ono właczone ale i tak nic nie ulega zmianie. Wiec jesli masz 98/98se i chcesz nagrywac z maxymalna predkoscia musisz zmienic system. Poczytaj sobie na ten temat pod tymi linkami -opisałem tam moje zmagania z takim samym problemem jak Twój. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=Promise http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=16470 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
nareszcie
Wielkie dzięki!!! Jestem nareszcie szczęśliwy i mogę sobie nagrywać płyty z prędkością jaką chcę 52x wypala w 2:45--to mi wystarcza
![]() Jeszcze raz ci dziękuję. Więcej takich na forum !!! Pytałem się wielu osób co to może być ale nikt nie mówił o zmianie systemu. Dopiero Ty. Mam teraz Windows XP Pro i wszystko gra. Dzięki i narazie
|
|
#4 |
|
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Szczerze się zdziwiłem, że system ma coś wpsólnego z prędkością nagrywania. Do niedawna miałem Me (w sumie to chyba ta sama, albo prawie ta sama, kompilacja co 98 SE) i mogłem bez problemów palić x48. Ciekawe rzeczy Laser opowiadasz
, ale co takiego w tym 98 jest, że nie można rozwinąć prędkości większej niż x 16?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|