![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Kasowanie plyt RW w Nero
Czesc.... Mam klopot z kasowaniem plyt RW wczesniej nagranych. Uzywam nagrywarki LG GE 8320 B i programu Nero 5.5.9.9, a problem dotyczy plyt RW x10 650 MB i 700 MB.
Np. mam juz cos na plytce nagrane (dane), plytka juz kilkanascie razy byla nagrywana, ale nie sadze zeby to byl akurat problem. Probuje na tej nagrywarce skasowac dane metoda szybkiego kasowania i nic......wyskakuje "Blad kasowania". Podobnie jest gdy daje pelne kasowanie ![]() Probuje tez kasowac programem CloneCd 4.0 i tez nie przynosi to efektu. Dalej widzi ze na plytce jest cos nagrane. Natomiast w pracy korzystam z nagrywarki LG 8120 i tu widzi ze plytka jest czysta, czyli tak jakby kasowanie przebieglo dobrze. Czy mial ktos podobne problemy ![]() Aha mam nastepujaca konfiguracje sprzetu (jesli to istotne): - Win 98 - Athlon XP +1600 - 256 MB Ram DDR 266 - Nero 5.5.9.9, ale na wer. 5.5.8.2 tez byl blad kasowania - nagryw. LG GE8320B dzieki za ewentualne zainteresowanie tematem
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Cze
A płyta przypadkiem nie ma jakiejś ryski? |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... sam sobie odpowiedziałeś, nagrywarka do wymiany, a czy nagrywanie na CD-RW przebiega normalnie ?
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Teraz probowalem nagrywac na LG 8120 te plytki, ktore w domu mi nie poszly i jest wsio OK - nagrywa i odtwarza to co nagralo :cool: . Wyczyszcze je do spodu i zobacze, odpowiedz dam na forum.
![]() |
|
|