Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2002, 09:50   #1
edwinos
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2002
edwinos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kasowanie plyt RW w Nero

Czesc.... Mam klopot z kasowaniem plyt RW wczesniej nagranych. Uzywam nagrywarki LG GE 8320 B i programu Nero 5.5.9.9, a problem dotyczy plyt RW x10 650 MB i 700 MB.
Np. mam juz cos na plytce nagrane (dane), plytka juz kilkanascie razy byla nagrywana, ale nie sadze zeby to byl akurat problem. Probuje na tej nagrywarce skasowac dane metoda szybkiego kasowania i nic......wyskakuje "Blad kasowania". Podobnie jest gdy daje pelne kasowanie
Probuje tez kasowac programem CloneCd 4.0 i tez nie przynosi to efektu. Dalej widzi ze na plytce jest cos nagrane. Natomiast w pracy korzystam z nagrywarki LG 8120 i tu widzi ze plytka jest czysta, czyli tak jakby kasowanie przebieglo dobrze.
Czy mial ktos podobne problemy

Aha mam nastepujaca konfiguracje sprzetu (jesli to istotne):
- Win 98
- Athlon XP +1600
- 256 MB Ram DDR 266
- Nero 5.5.9.9, ale na wer. 5.5.8.2 tez byl blad kasowania
- nagryw. LG GE8320B

dzieki za ewentualne zainteresowanie tematem

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2002, 09:54   #2
tomekkk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.08.2002
tomekkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cze

A płyta przypadkiem nie ma jakiejś ryski?
tomekkk jest offline  
Stary 24.09.2002, 10:26   #3
edwinos
Nowy na forum

Cytat:
tomekkk napisa***322;(a)
Cze

A płyta przypadkiem nie ma jakiejś ryski?
no ma delikatne ryski, ale kazda plyta jak sie ja uzywa, to traci na swiezosci , poza tym naped w pracy (LG GE8120B) czyta i kasuje normalnie te plyty i ani razu nie pojawil mi sie tu zaden komunikat o zlym kasowaniu, czy napis Write Error, co sie pojawia na nagrywarce LG GE 8320 B
Stary 24.09.2002, 10:54   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... sam sobie odpowiedziałeś, nagrywarka do wymiany, a czy nagrywanie na CD-RW przebiega normalnie ?
Stary 24.09.2002, 11:25   #5
edwinos
Nowy na forum

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
... sam sobie odpowiedziałeś, nagrywarka do wymiany, a czy nagrywanie na CD-RW przebiega normalnie ?
Hmmmm... no to trudna sprawa . Nagrywarka kupiona poczatkiem czerwca. Inne plyty nagrywa bez problemu. Moze popoludniu jak wroce do domu z wyczyszczonymi RW na nagryw. w robocie, to bede madrzejszy o informacje, czy LG 8320 nagrywa mi na RW.
Teraz probowalem nagrywac na LG 8120 te plytki, ktore w domu mi nie poszly i jest wsio OK - nagrywa i odtwarza to co nagralo :cool: .
Wyczyszcze je do spodu i zobacze, odpowiedz dam na forum.

Twoje uprawnienia: