![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.04.2002
![]() |
Czy trzeba przy kopiowaniu clonem zaznaczyć...
..."dane subkanałowe" żeby się robiły zawsze poprawne kopie?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... nie zawsze, nie musisz zaznaczać przy niezabezpieczonych płytach.
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ale jesli masz nienajgorsza nagrywarke (z tego co pamietam lg16) to nic ci nie szkodzi miec tego zawsze zaznaczonego (czytanie subkanalow troszke trwa, ale na twoim sprzecie beda to sekundy) - moze sie to przydac np. przy kopiowaniu audio z pregap'ami czy cd-textem
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Ale włączanie tej opcji nie zaszkodzi jeśli nie pomoże? (zauważyłam, że klon 4 ma domyślnie włączoną tę opcję w "game CD")
W związku z tym czy warto używać Clony XXl skoro klon ma zdefiniowane ustawienia do kopiowania? Też pytam się o Clony XXL dlatego, że jak wykryje jakieś zabezpieczenie (99% safedisk lub read errors) to nigdy nie zaznacza "danych sybkanałowych". I jestem teraz w kropce, bo niby zalecane jest używanie tego programu ale może wystarczy sam Clone CD ze zdefiniowanymi ustawieniami? |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Moim zdaniem Clony jest tu co najmniej zbędny. A co do CloneCD - przecież nie zaszkodzi, gdy włączysz odczyt subkanałów.
Safedisk - nie używa subkanałów, więc nie trzeba ich kopiować.
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ryzyka brak poniewaz wiekszosc CDROM i DVD nie czyta kompletu subkanalow (tylko pierwsze 2 z 8) i nic sie nie zepsuje jesli bedzie sie gralo z takiego wlasnie czytnika
w nagrywarce ryzyko rowniez zadne - pod warunkiem jednakze ze nasza nagrywarka nagra WSZYSTKIE subkanaly a nie np. pierwsze 2 a reszta pojdzie domyslnie, gra tu zajzy... i zonk twoja nagrywa wszystkie tzw. DAO/96
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
OK, dzięki za rady. Mam jeszcze jedno pytanko ale ono jest trochę z inen beczki więc założę nowy topic...
pozdrówki |
![]() |
![]() |
|
|