Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2003, 19:36   #1
lukasz-23
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2003
lukasz-23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry teac w552e-mam juz tego dosc... tylko nie wiem czego...

czesc !

ta palarka mnie po prostu wykonczy ludzie help !!!
na poczatku chodzila jak cudo nie powiem... ale wszytsko sie zaczelo prawdopodobnie z upgreadem biosa do 1,09 - chyba bo nie jestem pewny...
mniej wiecej od tego momentu palarka sie zbiesila... jedyne plyty czyste jakie przyjmuje to platiniumy - innych nawet nie chce widziec... a nawet te platiniumy maja problemy... jak juz przyjmie ta plyte z wypalaniem roznie bywa : jesli nagra to 1 raz na 20 w prawidlowym czasie tzn( ok 2-3 min) - normalnie to po 5-10 min nagrywa z tym za albo gdzie w polowie nagrywania staje i po 2-3 kin rusza dalej albo nagrywanie lead in i out trwa ze 3-5 min.... a czesto sie zdarza ze po nagraniu w ten sposob plytki nie da sie jej odtworzyc...
a najczesciej plyta w ogole sie nie wypala i pojawia sie moj ulubiony komunikat :"coulnd't perform fixation" - i po plytce... fczoraj 4 plyty szlag trafil zanim mi sie jedna udalo nagrac.. i dalem se siana...
czy ktos moze wiec co z tym zrobic
a propos sprzetu i softu : nero 6.0.0.23, win xp pro, athlon 1,7, 256 ram, barracuda

Dzieki z akazda pomoc !!!
lukasz-23 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.11.2003, 23:02   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wiec downgraduj bios spawary, skoro to po zmianie
nimal jest offline  
Stary 27.11.2003, 11:43   #3
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
wiec downgraduj bios spawary, skoro to po zmianie
Jest mały problem: w teacu nie da się wgrać starszego BIOSu: trzeba dobrze kombinować.
Ale wracając do meritum: to na 99,99% nie jest wina nowego BIOSu.
Tradycyjna recepta: IDE, DMA, ASPI a jak nie pomoże to: opcja SZUKAJ.
Stary 27.11.2003, 21:13   #4
stdanielo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.08.2002
stdanielo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zmartwie cie ale zadne DMA itp gówno dadzą wykręcaj i do serwisu, a jak już nie masz gwarancji to kup sobię jakąś inną. Tylko nie wiem jaką bo z tego co czytam, to już chyba się nie robi dobrych nagrywarek. To byl moj 3 TEAC i jedyny, który padł Dzisiaj popsół mi 8 cd pod rząd. Jutro do serwisu i nie chcę już TEACA, Liteona już też nie chcę padły mi dwa w tym roku. Nie mam już pomysłu co brać. Na Plextora mnie nie stać. Pogrążony w żalu [B]Stary Wypalacz[B]
stdanielo jest offline  
Stary 27.11.2003, 23:54   #5
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG Electronics - recepta na kazde zmartwienie
Stary 28.11.2003, 09:42   #6
lukasz-23
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2003
lukasz-23 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kurde...

chyba rzeczywiscie trzeba bedzie ja na serwis wyslac... zmiana aspi i rozne kombinacje podpiecia tasmy nic nie zmienily... dalej te same problemy... wprawdzie czasami sie uda nagrac jakas plytke ale tylko czasami.... ))
dobrze ze jeszze jest na gwarancji... uff... ))
Dzieki !
pozdr
lukasz
lukasz-23 jest offline  
Stary 28.11.2003, 13:38   #7
romo20
Bywalec

Data rejestracji: 12.02.2003
romo20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sam mam tego TEACa, jakies pol roku wiec ze starszym biosem i nie zamierzam go zmieniac.Coz okreslenie ze palarka chodzila jak cudo dla mnie jest wielce przesadzone .Co prawda jeszcze mi zadnej plyty nie spalila ale czy mozna byc zadowolonym kiedy kazda tania plyta potrzebuje korekcji bledow zeby ja odczytac i do tego przy nagrywaniu jej z predkoscia x16 (szybciej nie pozwoli)Te same plyty qumpel na liteonie x48 palil i 100%good mial w nero cd speed!!.Jednym slowem jestem cholernie niezadowolony z tej palarki, jak Cie stac na plyty z najwyzszej polki to mozesz palic nawet x52 i cala plytka jest cacy ale to nie na moj budzet.Aha jeszcze sprawa palenia muzyki -do audio ona sie cholernie nie nadaje, plyy przez nia palone nie sa trawione przez wiekszosc napedow, scheisse jak dla mnie !!
Pzd

Twoje uprawnienia: