![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.04.2002
![]() |
Pilne!!! jak nagrać płytkę w tzw."kratkę lub szachownicę"!!!
Pilnie potrzebuję informacji na temat jak nagrać płytkę w tzw."kratkę lub szachownicę"!!! Ostatnio dowiedziałem się, że jest taka możliwość i od tego momentu spędza mi to sen z powiek
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Pilne!!! jak nagrać płytkę w tzw."kratkę lub szachow
problemy z nagrywaie plyt w rozne wzorki, prozki, gwiazdy itp. byly juz poruszane na forum, ale chyba ze skutkiem zerowym. Nalezy poszukac na jakis profejonalnych stronkach, bo chodzi o to by napisac program, ktory zapisuje odpowiednie sektory na plycie ( stad kratka)
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2002
![]() |
Pilne!!! jak nagrać płytkę w tzw."kratkę lub szachow
Proponuje mały experyment:
Stworzyć dość duży plik WAV (tak żeby zajął sporą część płyty) i nagrać go na AUDIO. Nie jestem pewien jak zapisuje fizycznie AUDIO ale zdaje mi się że odtwarzacze CD nie przywiązują aż takiej wagi do klastrów... W przypadku danych właśnie przez to obraz byłby zamazany... Jesli powiedzmy 1/3 pliku zarąbiemy wartością FFh, dalej 1/3 00h a potem znowu FFh i po nagraniu takiego pliku (jako sciażki AUDIO!) będzie widać wyraźne różnice na płycie... To teraz wystarczy napisać program który policzy przesunięcia... i tak dalej i tak dalej... A w rezultacie stworzy plik który trzeba będzie dograć do płyty jako audio scieżka w trybie mixed... Tylko jak ktoś spróbuje to otworzyć jako AUDIO to... ![]() Wada takiego pomysłu: program obliczający musiałby DOKŁADNIE wiedzieć ile jest danych (gdzie kończy się zapis), aby mógł to policzyć... Jeszcze nie słyszałem aby ktoś takie cos napisał... |
![]() |
![]() |
|
|