Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.09.2003, 20:16   #1
miedym
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.09.2002
miedym w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problemy z instalacją CD-RW Lite-on 52327S

Nie mogę zainstalować nagrywary jak w temacie, pod win'98, system widzi ją jako Cd-Rom, a nie nagrywarke, jak próbuje nagrywać tworzy tylko plik obrazu i na tym koniec, a jak chcę nagrać na płytę z obrazu to znowu tworzy plik obrazu, a nie nagrywa na płytę.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.09.2003, 21:18   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Podłacz nagrywarkę na kanale Secondary jako Master, a drugi napęd np. cd-rom (jak posiadasz) na tym samym kanale, ale jako Slave.
Przyczyną, że twojej nagrywarki nie widzi program może być to, że ten program jest przestarzały dla tego napędu. Jeżeli nagrywasz Neronem to zainstaluj sobie wersję 5.5.10.42. Drugą przyczyną może być, że wpisałeś numerek, który nie pasuje do twojej wypalary.
Gdy to poskutkuje sprawdź czy masz włączone DMA dla wszystkich napędów. Podaj jeszcze jaką masz płytę główną.
SEBAW jest offline  
Stary 20.09.2003, 22:11   #3
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Problemy z instalacją CD-RW Lite-on 52327S

Cytat:
miedym napisa***322;(a)
Nie mogę zainstalować nagrywary jak w temacie, pod win'98, system widzi ją jako Cd-Rom, a nie nagrywarke,
98 to nie xp, kazda nagrywarke pokaze ci jako naped CD
Cytat:
miedym napisa***322;(a)
jak próbuje nagrywać tworzy tylko plik obrazu i na tym koniec, a jak chcę nagrać na płytę z obrazu to znowu tworzy plik obrazu, a nie nagrywa na płytę.
pewnie w wyborze nagrywarki masz wygrany image recorder (litek jest jakby przekreslony/nieaktywny) bo twoja wypalarka "niepasuje" do twojej wersji nero

rozwiazanie: zmien nero (z tego co sie orientuje to dodaja prawidlowa wersje nero do litka za free)
8)
Stary 21.09.2003, 10:24   #4
miedym
Nowy na forum

już się uporałem z tym, rzeczywiście Nero jest trochę "przestażałe" , zainstalowałem v.6... i wsio działa dzięki wszystkim za podpowiedzi
Stary 21.09.2003, 10:27   #5
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
miedym napisa***322;(a)
już się uporałem z tym, rzeczywiście Nero jest trochę "przestażałe" , zainstalowałem v.6... i wsio działa dzięki wszystkim za podpowiedzi
Tylko z wersją 6.0.0.15 możesz mieć problem, należy wtedy wgrać pacha, ktory (tak twierdzą) ma pomóc.
SEBAW jest offline  
Stary 21.09.2003, 10:30   #6
miedym
Nowy na forum

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Tylko z wersją 6.0.0.15 możesz mieć problem, należy wtedy wgrać pacha, ktory (tak twierdzą) ma pomóc.
Nagrywam płytki tylko w formacie audio (z mp3), jak coś będzie się działo nie tak to oczywiście patcha się wgra

Twoje uprawnienia: