![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Tr PROMISE PDC20262 na BX'sie i przekroczenie prędkości 16x ....
Witam !
Problem ten poruszam jush drugi raz liczac na to ze ktos z nowych forumowiczów / moze któregos z bywalców tesh olśni ![]() Mam sprzęt taki jak w opisie i stabilne nagrywanie z predkoscia wiekszą nish 16x nie jest na nim mozliwe. Napewno nie mozna winić za to dysku poniewaz na IBM 15gb jak i na CAVIARZE 80gb 8mb cache jest to samo. Bios na płycie głownej mam najnowszy jaki był wydany. Dodam ze nagrywanie z V = 24x czyli max dla mojej nagrywarki odbywa sie prawidłowo do ok 20% potem bufor zaczyna wariowac. ASPI zainstalowane DMA - On Nie daje nic przełaczenie nagrywarki na oddzielny kanał / nagra jest na MA a CD na SL na pierwszym kanale PRIMARY / Czy to jest wina małej wydajnosci kontrolera na płycie głownej czy za słąbego CPU ?? Kombinowałem z ustawieniami i nic - nie daje nic przestawienie rozmiaru bufora ani zmiana progsu do nagrywania Jak usatwie w ALCOHOLU 24x to i tak nagrywanie oscyluje w okolicach 16x. Wszystkie stery jakie sa mozliwe do zainstalowania zainsatlowane. Progsy w tle off Co jest kurde grane ?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|