![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
![]()
Mam nagryware LG 24x od kwietnia 2002 wszystko smigało super ( Pod WIN XP oraz nero 5.5.9.0) Aż do Sierpnia. Gdy nagrywam płyty to w nero idzie 1% i wyskakuje komunikat (Track following Error Burn process Failed) płyta nie jest zniszczona bo da się na niej ponownie zapisać. Lecz niekiedy wyskakuje mi ten błąd kiedy nagrywara jest już w stadium np: 60% i wtedy płyta w kosz ...... nie dzieje się to cały czas średnio na co 10 płycie. Ale dopiero ostatnio się tak porobiło . Bios w wersjii 1.7 jeśli ktoś ma jakieś sugestie będę ogromnie wdzięczny za pomoc.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
Czyżby problemy z kalibracją mocy lasera ?
Spróbuj lepszych płytek. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2002
![]() |
mialem to samo na tej samej nagrywarce.. przeszukalem chyba polowe internetu zeby znalezc jakies rozwiazanie i nic 8( najbardziej prawdopodobne przyczyny tego bledu to:
1) wibracja napedu (u mnie nie byl przykrecony ale po dokreceeniu zadnych zmian) 2) niewystarczajace zasilanie (podlaczylem do innego zasilacza i to samo) 3) zla jakosc nosnika (probowalem na kilku i zawsze po jakims czasie zaczal sie ten blad pojawiac) wiec wniosek do ktorego doszedlem to: to wina temperatury 8) naped sie przegrzewa po prostu.. u mnie tez w zimie chodzil ok, pozatym w moim przypadku nagrywarka zawsze mogla nagrywac 1-2 plytki, nastepne juz nagrywala ww zolwim tempie a na kolejnych juz zaczynaol wyskakiwac blad.. wystarczyli jej dac troche czasu na "ochloniecie" i mozna bylo znowu nagrac 1-3 plytki.. itd.. a w kompie pelno urzadzen (4 dyski dla przykladu) ktore wydzielaja duze ilosci ciepla. sprubuj wyjac nagrywarke z kompa, polozyc gdzies obok i zapewnic jej chlodzenie z duzego (najlepiej pokojowego) wentylatora, jak bledy sie przestana pojawiac to juz wiemy czego to wina 8) zyczyl bym powodzenia ale mnie ten blad zazczal juz tak wkurzac ze zmienilem po prostu nagrywarke na liteona i jest OK 8) |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
![]() .No nic . Wylanczam kompa wlanczam po 20 minutach wszystko działa aż do 3 płytki i tak w kułko.Ale zauważyłem też jeszcze jedną właściwość: Mianowicie chociarz uda ci się nagrać płytkęza np:5 z kolejii to i tak będzie ona uszkodzona ( Sprawdzałem 4 razy ). A byłem takim fanem LG-ików. Zawiodłem się po raz drugi na tej firmie (pierwszy raz gdy miałem CD-ek 52x po miesiącu poszedł przez okno8) |
![]() |
|
|