![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Od dluzszego czasu nie otwieralem EAC / w kazdym razie dzialal/. Dzisiaj oczom moim pokazal sie komunikat / czerwony !!/ - "Unhandled exeption. at0220116E->ACCESS VIOLATION". Co to moze byc
![]() Blad pokazuje sie zarowno w najnowszej wer. jak i poprzednich. Dodam tylko ze pracuje na WinXP /Athlon_TB/. Prosze o pomoc, rzadko jest mi potrzebny EAC - ale napewno niezbedny !! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Access_Violation to typowy komunikat RAMowy. Ja mialem Access Violation uzywajac war3 na DDR 256/333 NoName jakis, po zmianie na 512/333 Kingston (Samsungowy) - problem zniknal (bez mieszania w systemie - wczesniejsze mieszanie kompletnie nic nie pomagalo). System dzialal wczesniej bez zarzutu, tylko od czasu do czasu mogl sie zwiesic, po wymianie wszystko smiga. Dodam jeszcze tylko ze czasem na forach dotyczacych konkretnego programu mozna znalezc rozwiazanie, ale w wiekszosci przypadkow RAM jest do wymiany (mimo ze praktycznie wydaje sie dzialac dobrze)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Zgadzam się z Pawelblu, przygotuj się do wymiany Ramu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2003
![]() |
A mnie podobnie wyswietlało się kiedy zainstalowałem pakiet kodeków (EAC uruchamiał się ale kiedy chciałem coś zrobić to wyskakiwal komunikat) u mnie ten błąd był spowodowany kodekiem OggVorbis
Powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Sprobuje zastosowac sie do waszych porad. Osobiscie najlepsza dla mnie bylaby usterka RAM-u, mam przeciez jak wiekszosc z nas dozywotnia gwarancje !!! ha,ha.
Dam znac !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
Juz cos niecos wiem wiecej !!
Peter70 byl najblizej - Wielkie Dzieki !! Odinstalowalem caly pakiet NimoCodecPack - i to zreanimowalo EAC. Czyli juz przynajmniej wiadomo gdzie szukac. Dzieki wszystkim !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Nie ciesz sie zbyt bardzo bo wkrotce ten error zapewne sie powtorzy w innej aplikacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
No, no !!! Co za intuicja
![]() ![]() A tak na marginesie moglbys opowiedziec cos na temat "Kingstona /Samsungowego/ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
greg - wiesz juz wszystko o RAMie ?
Co do access vioaltion - ten error jest zmora programistow blizzarda (nie wiem jak u innych, ale glownie jak gram to gram wlasnie w gierki blizza). No wiec swego czasu mialem errory access violation w warcrafcie 3 (i duzo osob oprocz mnie, ale oczywiscie wiekszosc - czyli ok 95% osob nie miala tego) No wiec machnalem na to reka i po prostu przestalem grac w war3. Ale po jakims czasie system stal sie niezbyt stabilny (zwiechy, resety itp). Podmienialem czesci, zmienialem systemy i okazalo sie ze RAM mimo to ze uruchamia system i przez pewien czas dziala bez zarzutu to po jakims czasie potrafi sie zwiesic. Komp kupilem uwazam bardzo dobry wiec rozwiazanie polowiczne typu nie uzywanie jakis aplikacji nie wchodzilo w gre. Wymienilem wiec RAM na ww. - tak tak Kingstona od Samsunga - zeby powiedziec bardziej obrazowo to cos w stylu Dysana od riteka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
Dzieki za zainteresowanie i cierpliwosc!!
OK - zaczne faktycznie baczniej zwracac uwage na RAM. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|