![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
trzeszczace mp3
Siemka ...
Czy ktos z was zna moze taki prog zeby (najlepiej) pozwolil mi nagrac plytke z mp3 (nie audiocd) ale konwertujac wszystkie mp3 do np 128kbps albo na inny kodek zmienial ... Generalnie chodzi o to ze w moim "caraudio" przy zapodawaniu mp3 w bitrate wiekszym niz 128 slychac trzaski ... gosciu z BOA powiedzial ze ... " Należy używać dobrego oprogramowania kodującego (sprawdzone z pewnego źródła), dobrych nosników oraz nie stosować duzych prędkości zapisu (wypalania płyty). " ... poradzicie cos ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Polecam EAC do zrzucania, Feurio do nagrywania. A odnośnie prędkości nagrywania, to najnowsze płytki małych prędkości nagrywania nie lubią. Polecam nagrywać z prędkościami 16x-32x maks i używać dobrych nośników. To z tym bitratem to trochę dziwne wytłumaczenie na trzaski... Trudno mi w to uwierzyć.
Więcej informacji nt. w/w programów znajdziesz na stronie głównej CDRinfo.pl.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 04.01.2004 o godz. 16:20 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
TDI
Zlotowicz
![]() |
No tak... nie mylisz się - wpisałem z rozpędu wszystko, czym posługuję się do nagrywania muzy w ogóle
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ja polecam do konwersji RazorLame http://www.dors.de/razorlame/
a do zrzucania powinno ci wystarczyć nero. Najlepsza prędkość zapisu to wedłóg mnie 24x dla audio. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
przeciez on wyraznie napisal, ze nie chce nagrywac AudioCD, tylko plytke z mp3, a to nagrywa sie jak zwykle dane... a tak dla scislosci, to audio powinno nagrywac sie z predkoscia 8x (gora 12x), a nie 24 ![]()
![]() |
#7 | |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 | |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Cytat:
jakie... chyba Esperanza buehehehe ![]() jakos Verbatimy dobrze sie nagrywaja, nawet z predkoscia 8x (zarowno na LTR-52327S, jak i na Teac CD-W540E)
![]() |
#9 | |
TDI
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
P.S. A co do płytek, to w swojej kolekcji płyt mam może 10 innycyh niż Verbatimy i Dysany... //edit -> przejrzałem parę wątków na tym forum odnośnie prędkości nagrywania i opinie są zgodne - małe prędkości są niekorzystne dla nośników indeksowanych na duże prędkości. Wymieniany przez tutejszych userów przedział prędkości 8x-16x jest zalecany. Ja natomiast spotkałem się z opiniami (gdzieś na zagranicznych forach) że jakość jest ok od 12x nawet do 24x. Osobiście zacząłem nagrywać na swoim Plextorze Verbatimki z prędkością 16x i dla tej nagrywarki wyniki są najlepsze.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 07.01.2004 o godz. 08:34 |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
Płytę oczywiście (jako dane) wypalisz wieloma popularnymi programami takimi jak Nero. Wazniejszą jednak rzeczą wydaje się w tym przypadku jakość samych plików mp3. Jeżeli chcesz je sam robić, to najlepiej za pomocą EACa i to nie ze względu na to, że ten program robi to dobrze, ale z powodu iż mozna w nim zastosować wiele różnych kodeków mp3 - daje to pole do eksperymentów. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
wg instrukcji obsluguje: MP3 decoding : MPEG 1 i 2 Audio Layer 3 Bit Rate: -MPEG 1 32 kbps - 256 kbps , VBR -MPEG 2 16 kbps - 160 kbps , VBR Sampling Freq.: -MPEG 1 32khz, 44,1khz, 48 khz -MPEG 2 22,05 khz, 24khz co do kodowania mp3 napisali ze przy uzyciu VBR czas moze nie byc pokazywany poprawnie i ze rekomendowane ustawienie to "128kbps or more" i "fixed" zastanawiam sie czy nie jechac do serwisu ... dzis jeszze jedna rzecz wpadla mi w oko ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie po wypaleniu plytki z albumami mp3 (glownie releasy ripperskie) album ze specyfikacja 192kbps 44,1khz full stereo trzeszczy a album ze specyfikacja 192kbps 44,1khz joint stereo nie ... i co dalej .... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
niekture odtwarzacze nie kubia lame dobrze chodza tylko na fraunhoferze moze w tym problem
algorytm fraunhofera jest dolaczony do kodeka nero mp3pro |
![]() |
![]() |
#14 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
nie mozna tego w locie zrobic ? Acoustica MP3 CD Burner ma taka opcje ze sie ustawia parametry swojego mp3 playera i on jesli potrzeba to przy nagrywaniu konweruje ... ale niestety trwa to dlugo i nie ma mozliwosci wybrania kodera ... Jak przekonwertowalem pliki Acoustica do 128 to bylo lepiej ale nadal moznabylo uslyszec trzaski .... dodatkowo jedna z testowanych sciezek czasami przeskakuje w jednym miejscu do nastepnej .... mam podejzenia ze o cos nie tak z moim car audio ... buuuu |
|
![]() |
![]() |
#15 |
lub po prostu Paput
![]() |
Można dokonać dość prosto konwersji za pomocą programiku z tej strony: http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
Kodek trzeba ściągnąć osobno. Programik instaluje się w ten sposób, iż w Windows Exploatorze masz polecenie Convert To w menu podręcznym pod prawym klawiszem myszy - zaznaczasz kilka plików, zaznaczasz polecenie Convert To, wybierasz format pliku wyjściowego i jego parametry - jedziesz z koksem. Co prawda ponowne kodowanie mp3 to prawie przestępstwo, no ale cóż czasami zrobić. PS. Może faktycznie coś nie tak z twoim sprzętem. |
![]() |
![]() |
|
|