![]() |
Cytat:
Płytę oczywiście (jako dane) wypalisz wieloma popularnymi programami takimi jak Nero. Wazniejszą jednak rzeczą wydaje się w tym przypadku jakość samych plików mp3. Jeżeli chcesz je sam robić, to najlepiej za pomocą EACa i to nie ze względu na to, że ten program robi to dobrze, ale z powodu iż mozna w nim zastosować wiele różnych kodeków mp3 - daje to pole do eksperymentów. |
Ja polecam do konwersji RazorLame http://www.dors.de/razorlame/
a do zrzucania powinno ci wystarczyć nero. Najlepsza prędkość zapisu to wedłóg mnie 24x dla audio. |
No tak... nie mylisz się - wpisałem z rozpędu wszystko, czym posługuję się do nagrywania muzy w ogóle:)
|
Cytat:
|
Polecam EAC do zrzucania, Feurio do nagrywania. A odnośnie prędkości nagrywania, to najnowsze płytki małych prędkości nagrywania nie lubią. Polecam nagrywać z prędkościami 16x-32x maks i używać dobrych nośników. To z tym bitratem to trochę dziwne wytłumaczenie na trzaski... Trudno mi w to uwierzyć.
Więcej informacji nt. w/w programów znajdziesz na stronie głównej CDRinfo.pl. |
trzeszczace mp3
Siemka ...
Czy ktos z was zna moze taki prog zeby (najlepiej) pozwolil mi nagrac plytke z mp3 (nie audiocd) ale konwertujac wszystkie mp3 do np 128kbps albo na inny kodek zmienial ... Generalnie chodzi o to ze w moim "caraudio" przy zapodawaniu mp3 w bitrate wiekszym niz 128 slychac trzaski ... gosciu z BOA powiedzial ze ... " Należy używać dobrego oprogramowania kodującego (sprawdzone z pewnego źródła), dobrych nosników oraz nie stosować duzych prędkości zapisu (wypalania płyty). " ... poradzicie cos ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |