![]() |
Cytat:
jakie... chyba Esperanza buehehehe :P jakos Verbatimy dobrze sie nagrywaja, nawet z predkoscia 8x (zarowno na LTR-52327S, jak i na Teac CD-W540E) |
sciagnij se tez playera dbpoweramp bo on ma takie cos ze gdy najedziesz myszką na plik to pokaze ci rodzaj algorytmu kompresji mp3(urzyty kodek) i móglbys stwierdzic który kodek jest odpowiedzialny za trzaski w twoim odtwazaczu
i wiedzalbys do czego konwertowac ogólnie rzecz biorąc urzywaj najlepiej kodeka acm fraunhofer profesional. na tym kodeku nic nie powinno trzeszczec i jakość zadowalająca lame podobno lepszy ale wlasnie takie jazdy moze powodowac na hardwerowych odtwarzaczach. slyszalem ze xing old tez robi natomiast blade juz nie ale moim zdaniem zastosowanie fraunhofera ci pomoze |
Cytat:
P.S. A co do płytek, to w swojej kolekcji płyt mam może 10 innycyh niż Verbatimy i Dysany... //edit -> przejrzałem parę wątków na tym forum odnośnie prędkości nagrywania i opinie są zgodne - małe prędkości są niekorzystne dla nośników indeksowanych na duże prędkości. Wymieniany przez tutejszych userów przedział prędkości 8x-16x jest zalecany. Ja natomiast spotkałem się z opiniami (gdzieś na zagranicznych forach) że jakość jest ok od 12x nawet do 24x. Osobiście zacząłem nagrywać na swoim Plextorze Verbatimki z prędkością 16x i dla tej nagrywarki wyniki są najlepsze. |
Cytat:
PS. do dbpowerampa convertera dostępny jest kodek Mp3 Fraunhofer IIS Mp3Enc |
Cytat:
:) ... tylko ta konwersja ciut dlugo (mam celerona 1ghz ) |
Witam!
wiesz Nol... kazdy robi jak lubi :) mi tam dobrze sie nagrywaja plytki z takimi malymi predkosciami (8-12x) i jest git, muze da sie odtwarzac w kazdym czytniku :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:16. |